button

button 1

button 2

Herinnering aan Weernekers

op .

albert_heijn_medium
Wanneer ik hier mijn boodschappen doe moet ik altijd weer denken aan mijn jeugd. In die jonge jaren heb ik heel wat baantjes gehad. Eén daarvan was werken bij Albert Heijn in de Kempenaar en de Boswijk (foto). In die tijd (tachtiger/negentiger jaren) waren deze supermarkten eigendom van de heer Weernekers. Aangezien de man zeer mediaschuw was/is en nooit interviews heeft gegeven aan krant, radio of TV hieronder enkele herrinneringen aan de "Scroodge" van Lelystad.

De man runde in de jaren 70 al een vestiging van de Spar (Kempenaar) maar het succes kwam pas toen de winkel werd omgedoopt in Albert Heijn.

Dat dit heerschap elke zondag braaf twee keer naar de Gereformeerde kerk ging en Christelijk mededogen moest uitstralen heeft het personeel nooit gemerkt. Elke werknemer sidderde voor die man. Als een koning liep hij door de winkel en als z'n vrouw boodschappen deed moest je buigen alsof de tijd van de kolonien weer was aangebroken.

Het verhaal deed de ronde dat Weernekers ooit in de gevangenis had gezeten omdat hij niet scheutig was met het afstaan van sociale lasten. Die zuinigheid leverde hem onder zijn personeel ook de bijnaam Scroodge op.

Hoewel ik tijdens mijn kassadienst meestal de langste rij wachtenden had en het vakkenvullen mij ook niet supersnel afging leek het erop dat de man mij wel aardig vond. Hij glimlachte altijd vriendelijk en... als ik iets over het hoofd zag als vakkenvuller of kassier dan wees hij mij hierop met een zalvende stem.

Ik had ook medelijden met zijn leidinggevend personeel. Zo liep er in de Kempenaar een zeer vriendelijke bedrijfsleider rond. De man was altijd rustig maar wanneer Weernekers even blafte of in het pand rondliep dan gutste het zenuwenzweet van z'n hoofd.

Ook wist Weernekers de hele Lelystadse bevolking tegen zich in het harnas te jagen toen hij op 4 mei om 20.00 uur z'n winkel gewoon liet doordraaien.

Toch waren het mooie jaren en er is heel wat afgelachen in die winkels (wanneer het opperhoofd er niet was). En ik durf het bijna niet te zeggen maar Scroodge heeft Lelystad wel drie mooie supermarkten nagelaten.

Enkele jaren terug heeft de man om voor ons onduidelijke redenen de hele handel verkocht. Hij is zijn heil gaan zoeken in Almere en...... heeft die aardige zielige bedrijfleider meegenomen. 

Inmiddels zijn die Albert Heijns in de Kempenaar en de Boswijk niet meer wat ze ooit waren. Kennelijk had die V.O.C. mentaliteit toch effect op de kwaliteit van de winkels.

Reacties   

 
# Jefland 12-04-2007 14:20
Ik ken de man niet persoonlijk en kwam eigenlijk ook nooit in die supermarkten toen. Ik weet ik dat de man voor velen als zeer vervelend werd beschouwd.
Antwoorden
 
 
# Kitty 13-04-2007 15:09
Ik ken hem - helaas - wel. Onaangename, kille (on)zakelijke man (hoe z'n pet stond); kan hele epistels kwijt aan zijn nukken... Hoe ik eens een ton "kwijt" was na het tellen van de postbankkas (tja) en die vrouw van hem! IJskonijn in hoogst eigen persoon... Dat herken ik helemaal (van zelfs die ene keer dat ik eens in de kempenaar moest werken). Of die keer dat zijn zoontjes langskwamen en de " goede man " zonder enig blikken of blozen een -tigtal taarten aan hem meegaf, onder het mom van: " het is mijn winkel, dus... " En uiteraard: het is z'n goed recht, maar om dit nu in volle glorie voor de ogen van personeel en klanten te doen... Zet die troep dan gewoon even in de ochtend apart in een koelcel ofzo...

En verder: ik doe altijd in de Boswijk (zie foto) boodschappen en als ik zie dat juist alleen die ene (of 2) kassiere's er zijn... dan draai ik me weer om en fiets nog maar even verder naar de Super de Boer. Wat een ongelovelijke trutten werken er bij de AH (Boswijk). Een dame heeft onlangs afscheid genomen, wegens fut... Op de kassabon stond al enige weken dat " we helaas afscheid van haar moesten nemen " en ik dacht toen: " yesssss... " eindelijk opgerot met dat mens (ja, sorry hoor). Dat zij nu weg is, maakt het winkelen bij de AH (Boswijk) toch weer een stuk aangenamer... Nu dat andere mens er nog uit...
Antwoorden
 
 
# Hans 14-04-2007 11:20
Grappig. Heb daar ooit vakken gevuld. Dat was in de tijd dat AH in de Boswijk nog veel kleiner en heel veel minder modern was. Dwijlen gebeurde met de ouderwetse stok en die moest je dan met de hand uitwringen. Hij was/is inderdaad een Scroodge. In de winkel draaide in de drie jaar dat ik daar gevuld heb altijd hetzelfde bandje met muziek. Ook ik had medelijden met de vaste medewerkers. Ze sidderden voor die man. In januari was het altijd balansen maar dat was ook net de tijd van tentamens op school. Omdat ik toen koos voor mijn school ipv balansen ben ik ontslagen. Weernekers was/is een harde man die niet denkt aan de medemens. Ik denk dat scroodge veel moet bidden en goed moet maken mocht hij nog een plekje in de hemel willen bemachtigen ;-)
Antwoorden
 
 
# Kitty 15-04-2007 21:41
fut? fut? moet uiteraard vut zijn :D *zucht*
Antwoorden
 
 
# Bianca 24-04-2007 14:52
Ik vind het juist een groot verlies voor de AH in de boswijk dat die ene kassiere met de vut is gegaan.
Ze was tenminstte recht voor z'n raap en stond altijd meteen voor je klaar.
Zolang zij met respect behandelt werd behandelde ze haar klant ook met respect.
Heel wat beter dan al die jojo's die in de winkel lopen te lanterfanten en als je ze iets vraagt zeggen:Dat weet ik niet hoor,dan moet U bij de balie zijn.
Ook vind ik dat sinds AH geen WeernekersAH meer is,de kwaliteit van de winkel met rasse schreden achteruit hollen.
Vaak produkten in de schappen die over de datum zijn enz.
Antwoorden
 
 
# pietje puk 06-07-2007 10:54
Ik herinner me dat je niet eens maandelijks een loonstrook ontving. Tja, dat was voor mij een probleem. Ik hield vol en krijg het uiteindelijk voor elkaar.
Op een dag moest ik plots de hoofdtoegang sluiten. Wist ik veel waarom. Nou ik heb het geweten. Werd ingehaald door een rennende man die zich omdraaide en mij een ram op mijn neus gaf. En wat denk je, nadat de politie was langgeweest kon ik doodleuk met dikke opgezette neus weer achter de kassa gaan zitten. Ik heb het nog gedaan maar heb daarna direct opgezegd en ben gaan werken bij de FNV.
Antwoorden
 
 
# Sam 29-07-2007 18:41
Jij weet duidelijk niet waar je over praat kitty, hij heeft alleen dochters. Ik vindt hem persoonlijk WEL aardig, mischien is hij dat wel niet tegen iedereen. Jammer dat jij het niet zo ver geschopt hebt, anders had je mischien wel anders geluld. Je hebt grote praatjes. Waarom zou hij zijn 'zoontjes'geen taart mogen geven voor de ogen van personeel? je staat daar toch niet te verhongeren ofzo? of ben je 1 of ander dik gefrustreerd wijf ofzo? dat zal t wel wezen.... zoek een hobby of ga sonja bakkeren, heb je nog wat aan je tijd...
Antwoorden
 
 
# Kitty 30-07-2007 07:30
Beste Sam...

Ik had je best even face to face willen spreken, maar ik heb liever geen contact met mensen die gelijk zo fel doen; en wie weet waren het wel zijn dochters. Dit is namelijk echt jaren geleden gebeurd.... Wist je wel dat het behoorlijk min is om mensen online zo te bejegenen? Je beetje verschuilen achter je schermpje... Dik? ik? nee hoor... wat heeft Sonja Bakker hier nu weer mee te maken.

Je mag ook wel eens iets aan je Nederlands doen trouwens (als we toch met modder gaan gooien).
Antwoorden
 
 
# Monica 30-07-2007 15:09
Het was algemeen bekend, dat het geen makkelijke man was/is.
Iedereen die voor hem gewerkt heeft, had het niet makkelijk.
Antwoorden
 
 
# Sam 03-08-2007 15:47
wie maakt er hier nou online mensen zwart? denk je dat het leuk is voor zijn dochters en vrouw om dit te lezen? ennuh, ik heb totaal geen reden om me achter mijn 'schermpje'te verschuilen, dus zeg t maar.
ik ben zo fel omdat ik het belachelijk vindt dat verveelde mensen hier die kerel lopen af te kraken, zoek een hobby ofzo
Antwoorden
 
 
# Monica 03-08-2007 20:21
Sam,Misschien ben jij zijn vrouw wel. Dat je zo reageert.

Je reageert hier toch ook, net als ons, dus blijkbaar, volgens je eigen woorden, heb je ook geen hobby's!
Iedereen mag een mening hebben, en tja als je die niet aanstaat dan heb je pech, dan lees je het toch niet.
De groetjes!! :-)
Antwoorden
 
 
# Sam 05-08-2007 20:22
nou nee, ik ben een viriendin van van zijn jongste dochter, en zij googelde haar eigen achternaam en verttelde het mij. ik vindt het kut voor hun dat als ze hun naam googelen dat dit soort onzin naar boven komt. op de andere verhalen reageer ik niet, t zal best kunnen dat ze hun loon te laat krijgen enzo, dat is iets om over te reageren als het over weernekers gaat,toch, op een normale manier? maar dat zij met bullshit komt over taarten weggeven aan zijn 'zoontjes'slaat nergens op, wat is daar nou raar aan? en over zijn vrouw dat het een íjskonijn'is. Ze kent die hele vrouw niet, moet je voorstellen als ze dat over jullie moeder zeggen? die kitty weet duidelijk niet waar ze over praat en als ze denkt dat ik me achter me schermpje verschuil heeft ze het goed mis, ik heb nix te verbergen, ik wil het haar GRAAG face to face uitleggen als ze daar behoefte aan heeft.
Antwoorden
 
 
# Lely 05-08-2007 20:45
Ik heb de man nooit gekend. Ik ben slechts klant geweest in de Kempenaar. Toch geloof ik dat de verhalen op deze pagina niet uit de duim gezogen zijn. Ik kan mij voorstellen dat je even schrikt wanneer je op Google je naam in toetst en hier terecht komt.. echter... wie zich netjes gedraagt vindt ook geen negatieve verhalen terug via google. Laten we maar zeggen dat internet de consument een bepaalde macht geeft om bedrijven en instanties aan te pakken wanneer ze er een potje van maken. Vroeger was je een schreeuwende in de woestijn. Internet heeft daar gelukkig een einde aan gemaakt. Mischien houdt Weernekers zich juist nu wel netjes aan de regels om negatieve publiciteit te voorkomen. Een zegen voor werknemers en consument. LEVE INTERNET!
Antwoorden
 
 
# richard 11-08-2007 16:23
whaha nou sam vindt dat je helemaal gelijk hebt, waar mensen al niet druk mee kunnen zijn he?? waarom hebben deze beste mensen toen der tijd niet lekker bij de super de boer gesolliciteerd? ? "scroodge" is misschien inderdaad niet altijd de makkelijkste maar zoals hier beschreven wordt is wel erg zwaar overdreven. dat er inderdaad over zoontjes gesproken wordt terwijl hij 4 dochters heeft vindt ik erg lachwekkend en geeft al aan dat ze niet echt weten waar ze het over hebben. als er ooit een meeting komt sam mag ik er dan asjeblieft bij zijn!!! lachen man.
Antwoorden
 
 
# Bianca 13-08-2007 18:58
Kitty,
Voor iemand die er zelf voor zorgt, dat een forum waar veel mensen met plezier komen,opgeheven wordt omdat ze niet tegen kritiek kan over een "breiclubje"vin dt ik het gedurfd dat jij zo reageert op het commentaar van Sam.
Antwoorden
 
 
# Kitty 14-08-2007 13:16
Bianca,

Ik heb geen flauw idee wie jij bent, maar je geeft mij veel te veel eer dat ik uberhaupt iets te maken heb met een beslissing van iemand die ik ook niet ken. Ik vraag me ook af wat dit met mijn mening over een koeliedrijver te maken heeft.
Antwoorden
 
 
# Bianca 15-08-2007 21:30
@Kitty,
Wat heeft Sam haar kennis van de Nederlandse taal te maken met jouw mening over Dhr.Weernekers? En de huidige kassieres die bij AH werken,die hebben daar ook niets mee te maken,toch heb je daar ook een uitgesproken mening over!
Je beticht Sam van een felle reactie en min gedrag online,steek jij dan eerst je hand maar eens in eigen boezem!
Antwoorden
 
 
# richard 25-08-2007 19:54
tsjonge jonge wat jammer dat het hier niet gewoon gaat over waar het volgens mij over zou moeten gaan! t gaat hier zo langzamerhand over de persoon weernekers zelf zullen we het dan ook over meneer de vries gaan hebben, k noem maar wat, of meneer de zwart en zn zoontjes of dochters en vrouw?? t is maar waar we met zn allen zin in hebben!
Antwoorden
 
 
# mooiboy 26-03-2008 18:33
Ai ;-) jullie zijn wel die vlammende tata's jwz ;-) maar Gangster Check Jullie later man (Y) Bless;-)
Antwoorden
 
 
# MulderMedia 27-04-2010 11:27
Hahahaha.. inmiddels heeft Weernekers een "meningsverschi l" met de gemeente Almere :lol:

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/
70109/gemeente-mag-te-grote-supermarkt
-aanpakken
Antwoorden
 
 
# 2011 t is weer raak 03-12-2011 04:34
Het is weer raak bij Weernekers: http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsbericht?Lang=nl-NL&newsId=86337
Antwoorden
 
 
# wanda 05-12-2011 20:26
pfff als ik het zo lees werd het eens tijd dat personeelsleden hun schouders eronder gingen zetten.
een petitie dat is wat we gedaan hebben niet alleen voor ons zelf maar ook voor de mensen die het er wel mee eens waren maar gewoon tebang zijn!!
waarvoor eigelijk het zijn jouw rechten!!
je staat gewoon versteld hoeveel mensen het gewoon maar over zich heen laten komen gewoon omdat ze bang zijn om ontslagen teworden???ik begrijp het wel hoor deze tijd is niet makkelijk en zeker niet om een baan tevinden maar het mag zeker geen reden zijn om hier iets aan tedoen.
weernekers is boos omdat we niet op zijn bijeenkomst zijn geweest 2 dagen voor de petitie er waren 2 man aanwezig uit nieuwschierighe id.al onze problemen zijn het zelfde en hebben onze krachten gebundelt en er komen steeds meer mensen bij de petitie staan al onze klachten nu afwachten wat er gaat gebeuren......
Antwoorden
 
 
# Smithd184 24-06-2014 02:29
cheers for the actual article i've recently been on the lookout with regard to this kind of advice on the net for sum time proper now so numerous thanks fcfdakfefdebdde b
Antwoorden
 
 
# Marty 15-05-2017 22:06
Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
Do you have any tips on how to get listed in Yahoo
News? I've been trying for a while but I never seem to get there!
Thank you

Here is my website orthopedic shoes (footlesstights.soup.io: http://footlesstights.soup.io/post/518367493/Symptoms-Of-pain-in-the-foot)
Antwoorden
 
 
# Speedycash 06-02-2018 20:23
personal loans no credit personal loan companies loans personal personal loans
Antwoorden
 
 
# Speedycash 08-02-2018 13:43
small personal loans credit personal loans personal loans online payday loans no credit check
Antwoorden
 
 
# TimothyDymn 10-02-2018 15:11
There are some attention-grabb ing deadlines in this article but I don’t know if I see all of them heart to heart. There may be some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as effectively http://hellowh983mm.com
Antwoorden
 
 
# Essay Help 27-02-2018 13:24
persuasive essays writing a successful college application essay essays write essays
Antwoorden
 
 
# Free Paper Writer 02-03-2018 00:25
scholarship essays essays essays write essays for me
Antwoorden
 
 
# GuestOmimb 07-05-2018 15:13
guest test post
bbcode
html
http://temresults2018.com/ simple
Antwoorden
 
 
# Rose 14-07-2018 20:43
Verry good post! We will be linking to this great articlе onn our website.
Kеeр upp the greawt writing.

Herе is my weblog :: ѵmessage8090: http://www.mkzforum.com/forum/members/cami1881.html
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen