button

button 1

button 2

Ode aan Jerry Stolwijk

op .

Bijna elk gat op deze aardkloot kent wel iemand die z'n vleugels uitspreidt, het avontuur zoekt en zijn dromen probeert te verwezenlijken. Er zijn weinig mensen die het daadwerkelijk lukt! Lelystad kent een persoon waarvan de dromen wel zijn uitgekomen.... Nee, we hebben het niet over Aron Winter, Jan Blaaser of Ted de Braak. Mijn Lelystad heeft het over Jerry Stolwijk. Who the 'FF' is Jerry Stolwijk?

Jerry groeide op in Lelystad. Wij kennen hem van de lagere school. Jerry zat op de Boeierschool in het Karveel (foto). Al vroeg wisten wij en het onderwijzend personeel dat Jerry geen gewone jongen was. In de klas was hij druk in de weer met kammetjes en spiegels. Hij liep ook anders dan de rest van de jongens in de klas. Jerry wist wat hij wilde worden...... KAPPER!

jerry_stolwijk_2
jerry_stolwijk_3 

Na de lagere school is Mijn Lelystad Jerry uit het oog verloren. Totdat we hem tegenkwamen als kapper bij Leo's Hairdesign. Hij wilde met ons haar experimenteren, maar burgerlijk als wij zijn zagen we dat niet zitten. Lelystad bleek te klein voor Jerry en hij sloeg zijn vleugels uit.

Beste Lelystadters. Terwijl wij elke dag in de file staan op de A6, ons leven leiden onder onze twee onder 1 kap, ons druk maken over een vlek op het Agoraplein reist Jerry de hele wereld over en frunnikt hij aan het haar van de sterren. Jerry woont in New York, haalt zijn koffie bij Starbucks, doet zijn Christmasshopping op Fifth Avenue, koopt een leuke ketting voor z'n moeder bij Tiffany's en gaat tussendoor nog even naar Hollywood voor een modeshoot.


Wij van Mijn Lelystad zijn best wel nuchter en weten dat het bestaan van Jerry waarschijnlijk ook een keerzijde heeft. Maar toch zijn wij stiekum best wel jaloers!

Vandaar deze ode aan een beroemde Lelystadter!

PS: Jerry, mocht je dit verhaal al Googelend nog eens tegenkomen.... laat ons even weten hoe het met je gaat.


Reacties   

 
# jan 17-12-2006 16:03
Ben niet jaloers, ben blij voor hem dat zijn talent wel opgemerkt wordt.

Ik ga wel weer op in de grijze massa en uit mijn talent wel op Donderdagavond bij de boem talk show.
Antwoorden
 
 
# peter van den heuvel 16-02-2009 23:42
grappig om dit te lezen was aan het googlen naar Jerry na aanleiding van Hyves....ik heb Jerry zo'n 20/22 jaar geleden leren kennen toen hij met zijn collega John Uijleman (ook kapper bij Leo ) bij ons in sHertogenbosch kwam stappen in de Galaxy ze waren met een groepje waaronder ook Gerald Windt en kwamen hier de popie jopies uithangen.....h ij heeft me de uitgaans wereld van Amsterdam leren kennen...best heftig voor een provinciaaltje destijds haha zat toen iedere zaterdag in de Escape en de Roxy !...na een korte maar erg leuke vriendschap zijn we elkaar weer uit het oog verloren en vind het erg leuk te lezen dat hij het goed doet in het leven !
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen