button

button 1

button 2

Over de balk

op .

chemisch_afval_1.jpg
Herrinnert u zich deze nog? Er waren eens wat ambtenaren op het stadhuis. Ze hadden een budget gekregen om Lelystad milieuvriendelijker te maken en dat budget moest natuurlijk tot de laatste cent op. Ze verzonnen de bovenstaande container. Op een mooie dag stond het plastic geval ook bij ons voor de deur en tot op de dag van vandaag (15 jaar later??) staat het rode gevaar in de schuur. In al die jaren niet aangeroerd, totdat wij dit weekeinde besloten om ook eens met de milieuhype mee te doen. De chemobox is inmiddels aangetast door de elementen van de schuur, maar van binnen nog maagdelijk schoon. Enfin.... de box gevuld met allerhande chemische zooi en maar eens gebeld met de chemolijn.... (foto) maar die blijkt net zo stoffig als onze box.
chemisch_afval_lelystad_2.jpg
Het nummer is niet meer in gebruik. Kennelijk zijn er meer stadgenoten die het sta-in-de-weg geval ooit hebben verbannen naar de schuur. Inmiddels hebben wij de rode box toevertrouwd aan onze grijze container. Waar wij tegelijkertijd ook maar de iets kleinere groene box (foto) in hebben gedeponeerd. Deze container, zo groot als een collectebus, werd ons jaren later ook in de maag gesplitst.
groente_afval_1.jpg
groente_afval2.jpg
De ambtenaar die ooit heeft verzonnen dat wij daar, met zes kinderen, al ons groente-afval in kwijt kunnen, was waarschijnlijk nog vrijgezel.

Reacties   

 
# Kitty 06-04-2009 14:34
Tja... dat kleine groene emmertje is inderdaad wat krap als je een groot gezin hebt. Ik heb het ding ook niet meer in gebruik, maar dat komt omdat ik een dubbele pedaalemmer gebruik.

De KCA-container wordt door ons wel geregeld gebruikt. Ik kan mij ook niet voorstellen dat zo'n ding bij iemand werkeloos staat te zijn. In een jaar tijd verzamelt elk gemiddeld gezin toch heus wel het e.e.a. aan lege batterijen (of oplaadbare die niet meer willen opladen), spaarlampen, TL-buizen, overgebleven medicijnen, verf, oude rookmelders etc etc etc. Of heeft de schrijver van dit stukje al dit soort spullen gewoon bij de rest van het afval gedumpt?

En als de schrijver van het stukje dan een klein beetje had opgelet, had hij de afvalkalender erop na kunnen slaan voor het juiste telefoonnummer.
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen