button

button 1

button 2

Alaaaaaaf (2) Wim Botter

op .

prins_carnaval_wim_botterk.jpgWe hebben ons op deze website ooit kritisch uitgelaten over het carnaval in Lelystad. De toon van het verhaal was min of meer dat carnaval niet leeft in Lelystad. Het heeft altijd iets triests wanneer enkele tientallen carnavalsvierders door de Gordiaan paraderen en de rest van het volk niet op of om kijkt. Daarmee hebben wij niets gezegd over de mensen die dit organiseren. Ze hebben het beste voor met de stad en willen leven in de brouwerij.

Zaterdag om 11 over 11 waren wij getuige van de huldiging van de nieuwe prins. Wellicht herkent u hem van de foto. Het is Wim Botter, modekoning, oud kroegbaas, oud eigenaar van kledingzaken, oud deelnemer van talloze TV programma's, entertainer, toneelspeler, jurylid van talentenjachten, theaterkenner.... en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

Eigenlijk bevreemdt het ons dat Botter nooit eerder is gevraagd voor de titel Prins van Lelystad. Al sinds de jaren zeventig is hij een bekende verschijning in onze stad. Misschien heeft het te maken met zijn karakter. Wim heeft een hoop vrienden maar van horen zeggen er zijn ook een hoop "oud" vrienden.

Eén ding is zeker. Wim heeft af en toe leuke/opmerkelijke ideeën. Hij is anno 2008 nog steeds een opmerkelijke ambassadeur van onze stad. Zo wil Wim volgend jaar met een Lelystadse boot meevaren tijdens de Gaypride. Wim dacht dat hij wel steun van de gemeente zou kunnen krijgen voor zijn initiatief, maar burgemeester Horselenberg vindt het niet passen. Als ze dit initiatief zou steunen zou onze burgermoeder namelijk ook allerlei andere groeperingen moeten steunen en daar doet ze, afgezien van de promotie van suikerfeesten, niet aan mee.

Hoe dan ook: Wij wensen Wim een voorspoedige tijd als prins toe..... en die boot met homo's, die zal er hoe dan ook wel komen in 2009. Al is het een roeisloep.

Reacties   

 
# Maarten 16-11-2008 14:03
Botter mag dan veel organiseren, het probleem van Wim is dat hij teveel organiseert waardoor hetgene wat hij organiseert nooit echt goed uit de verf komt. Er is ook vaak ruzie in de tent.
Antwoorden
 
 
# Annelies 25-11-2008 21:20
Ik ken Wim sinds Talent'88 wat ik samen met hem presenteerde en weet dat hij niet de makkelijkste is maar wat ik wel weet is dat wat hij doet, dat doet hij voor 100% en tot op heden met veel succes. Cabaret Zure Zegen 1989-1992, Zondagmiddag Talkshow 1992-1995. Wereld record presenteren 86 uur NON STOP en voor het goede doel, Miss-verkiezing en, en diverse andere presentaties en vele voor het goede doel, en niet te vergeten de Work-shops in de Klinker in de jaren '90 waaruit diverse modellen naar voren zijn gekomen,De Modekoning voor Omroep Flevoland, Columnist voor de Krant van Flevoland en niet te vergeten zijn theater rubriek en jureren bij het Flevolands songfestival, en dan nu eindelijk Prins Carnaval voor Flevoland. Dus geachte meneer Maarten voordat U iets schrijft over de heer Botter, doe dan even Uw huiswerk, en ik kan maar één ding zeggen: De beste stuurlui staan nog altijd aan wal. Wim succes met alles wat je nog voor Lelystad zal gaan doen, en ik zal je daar zeker bij steunen indien nodig..
Antwoorden
 
 
# Lineke la Faille 20-12-2008 18:12
Een zeer veelzijdig man. Ik kende Wim niet persoonlijk totdat ik hem zag lopen vorig jaar en en mijn stoute rode schoentjes aantrok om hem te vragen mijn gedichten CD in te spreken. Hij vond het gelijk een goed idee hij en beloofde om mijn werk in te spreken bij ons in de studio.
Zo gezegd, zo gedaan. De Cd is klaar (deel 1) tot volle tevredenheid, want Wim heeft een prachtige stem. Van het een kwam het ander en Wim heeft als Prins Carnaval zijn lied "Vooral niet bukken", een Column, twee gedichten en een lied bij ons opgenomen. Het is een varrassend produkt geworden. Mijn tweede gedichten CD wederom ingesproken door Wim ligt rond 1 maart weer in de boekhandels en bibliotheken in Flevoland en de Noord oostpolder. Luister en geniet van deze bijzondere produkties met ondersteunende muziek van Jazz trompettist , componist, arrangeur en geluids technicus Machiel Scholder.
Wim Alaaf, zet 'm op en... Vooral niet bukken! Lineke la Faille -Dichter bij huis-
Antwoorden
 
 
# Henny Bosboom 22-02-2009 01:28
Natuurlijk is WIM NIET DE MEEST GEMAKKELIJKE MENS OM MEE OM TE GAAN. Zijn ideeen zijn van tijd tot tijd best wel creatief en Wim heeft een niet aflatende drang zichzelf waar te maken en daarbij Lelystad op de kaart te zetten. Over de afgelopen jaren is het hem gelukt een aantal projecten zoals Model of the year en Little Teeny Tweeny verkiezingen van de grond te krijgen.Jammer toch, dat hij soms onredelijk stanpunten in kan nemen vanuit zijn eigen "Ego-beschermin g" zonder daarbij oog te hebben voor zijn medemens.
Wim, je kan nu eenmaal niet iedereen jouw wil opleggen!!! Desalniettemin heb ik alle respect voor de energie en niet aflatende inzet waarmee Wim zichzelf en Lelystad promoot.
Antwoorden
 
 
# Sjakie 02-04-2009 22:04
Wim Botter als figurant in dit filmpje (goed kijken)

http://www.youtube.com/watch?v=wgd7TrYGWt0
Antwoorden
 
 
# Simon Lang 03-09-2009 15:09
Botter is een held! Grote mond, klein hart! Heeft veel gedaan bij Omroep Flevoland. Oa de MOdekoning!!! Heeft hij ook bedacht!
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen