button

button 1

button 2

Sea Bottom Jazz Festival

op .

omiwl2.gifLaten we eerlijk zijn. Voor de echte Jazzliefhebbers is het Sea Bottom Jazz Festival in Lelystad niet meer wat het ooit geweest is. Of je moet genoegen nemen met elk jaar weer dezelfde "toppers". Ook dit jaar was het weer zover. Voor de zoveelste keer Hans Dulfer, Saskia Laroo (met trompet), Piet Noordijk met zijn Bobtet. Uiteraard waren er best wel leuke nieuwe andere bandjes maar een echte topper is er nooit meer.

Voor ons en veel andere stadgenoten is het jaarlijkse jazzuitje meer een weerzien met oude bekenden dan waar het echt om zou moeten gaan.... de muziek. Cijfers hebben we niet maar het Jazzfestival in Lelystad heeft waarschijnlijk geen aantrekkingskracht meer op belangstellenden van buiten de stad.

Dat was wel anders in voorgaande edities. Wij herrinneren ons het optreden van Herman Brood, Toots Tielemans en Edwin Rutten. Met die laatst genoemde hebben we in een aangeschoten bui nog even "deze vuist op deze vuist" gezongen en hem bedankt voor onze fijne jeugd. "Graag gedaan rakkers", was zijn antwoord.

Hoewel het oude Agoratheater terecht tegen de vlakte is gegaan missen wij de donkere hoekjes en het gedwaal door het gebouw. Dat de saté tegen middernacht uitverkocht is behoord ook tot de oude traditie. Naar verluid was er dit jaar saté in overvloed.

De vraag is wat we nou eigenlijk willen met dit festival. Het nieuwe theater kan geen grote bezoekersaantallen kwijt bij gebrek aan een grote sporthal, en een tent is ook geen oplossing want dan wordt er geklaagd door de bejaarde omwonenden.

Ooit werd er gesproken over het op de kaart zetten van Lelystad door een nationaal bekend jazzfestival. Financieën en andere onzekerheden zorgen ervoor dat het niet mogelijk is. Laten we niet meer hoog van de toren blazen, de naam dus maar veranderen en er simpelweg een jaarlijkse reunie van maken met leuke muziek. En doe met het geld van de vrijdagse editie iets leuks voor de zaterdagavond.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen