button

button 1

button 2

Het meisje met de koude handen

op .

Het is een gegeven in de natuur.... haar groeit en wij willen die groei graag onder controle houden. In je jeugd gebeurt dat met de huishoudschaar, de kapper aan huis of fietstochten naar kleine schuurtjes ergens in een Lelystadse wijk waar een één of andere doe het zelf kapper in dat onverwarmde hok zijn of haar koude schaar zet in je jonge nekkie.

In je puberteit heb je genoeg van al die schuurfeesten en met je zuurverdiende centen besluit je dan naar de "echte" kapper te gaan. Geloof ons... wij hebben ze in Lelystad bijna allemaal gehad.

Onze eerste ervaring met de echte kapper was bij Rob's Knipcorner. Wij kunnen ons die zaterdagmiddag nog goed heugen. Twee uur hebben we in die stoel gezeten voor een eenvoudige knipbeurt. Ook Leo's hairdesign hebben we geprobeerd. De kappers daar waren iets te trendy voor een persoon die op zaterdagavond bij pa en ma liever naar de marmotten van Avro's weekend kwis keek en geld uitgaf aan cassettebandjes in plaats van scoren in de disco.

Team Kapsalon op het stadhuisplein ziet er gelikt uit.. maar daar waren alle kappers chagerijnig... dat was dus ook weer één keer maar nooit weer.

De voorlaatste ervaring was Olga op het bovengedeelte in de Veste. Jaren hebben wij daar grote en kleine beurten gehad maar plotseling ging de prijs omhoog .. en wij waren gevlogen.

De grootste frustratie bij de kapper is dat gelul aan je hoofd. De nummer 1 op vragengebied is en blijft "Al vakantieplannen?". Nog steeds horen wij bij elke knipbeurt... "je hebt een flinke kruin in de nek".. net alsof wij dat na meer dan 40 jaar nog niet weten.

Na een stuk of 8 kappers in Lelystad te hebben afgewerkt zijn we dus nu bij nummer 9 beland.... prima kappers, prima prijs maar af en toe is het toch weer een beproeving.... dan worden we geknipt door het meisje met de koude handen... in de zomer bij een temperatuur van 30 graden of meer heerlijk... in de winter dikke ellende. Maar ja.... daar zeg je toch niets van... dat arme kind kan er zelf ook niets aan doen.

Ook kapper ervaringen? Reageer!

Reacties   

 
# marcel 10-03-2008 16:40
Zeker nog niet de kapper geprobeert van de advertentie ;-)
Antwoorden
 
 
# Rene van Elst 22-08-2008 13:44
Als ze je oren achterste voren neerzetten, ze putteren je ogen uit, knippen je neus af en naaien ook nog alles dicht, dan zou ik zeggen, zoek even naar een 10e kapper maar dan eentje met warme handen.
Antwoorden
 
 
# een kapster met hart voor het vak, 29-08-2009 16:06
kapsters hebben vaak koude handen door het natte haar!
voor wat ga je naar op zoek in een kapsalon?
wil je er gezelligheid, of juist rust! wil je goed geknipt of afgeraffeld worden door een zaak vol stagaires maar voor weinig geld! goede sfeer onder het personeel is belangrijk! en dat kappers naar je luisteren wat je nu eigenlijk precies wilt! maar (wij) kapsters kunnen niet toveren! wij kunnen niet met 3 haren een beeldig kapsel maken!
maar als de kapper naar je luistert en goed uitlegt wat wel en niet kan zul je tevreden zijn met de prijs en alles wat daarbij komt! dus ook dat stomme gesprekje over het weer of over de a.k. vakantie! zo beginnen helaas de meeste gesprekken! kijk eens goed naar de kappers! ze zijn soms met 10 dingen tegelijk bezig! knippen, telefoon opnemen, binnenkomende klanten te woord staan, praten, luisteren! en aardig wat km maken op een dag! en altijd aardig blijven al heb je soms klanten die doen of ze de koning of koningin zijn en het liefst alles erop en eraan krijgen voor de helft van het geld! zou je liever hebben dat een machine van koud staal je haar doet?
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen