button

button 1

button 2

Oud Zeer

op .

(Ingezonden verhaal)

“Het stéékt me nog steeds …………………”
 31 januari 1938 …….. zegt die datum u iets? Het is de datum van mijn geboorte – voor u niets bijzonders – maar: Op deze dag zag ook iemand anders het levenslicht. Haar naam is BEATRIX VAN ORANJE.

Het was een heel bijzondere dag dus, niet alleen vanwege MIJN geboorte, dat begrijpt u.
Mijn verjaardag had sinds die dag een koninklijk randje! 

Beatrix heb ik nooit persoonlijk ontmoet, laat staan de hand geschud. Hoewel ……….. het was er bijna van gekomen ontdekte ik enige tijd NA haar kroning………
Ik had het met een kennis over mijn bijzondere geboortedag. Ze keek verwonderd op en vertelde mij dat ik onze koningin van dichtbij had kunnen zien op de dag van haar kroning in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Op deze dag, zo vertelde zij, mocht uit elke provinciehoofdstad een persoon die op exact dezelfde datum geboren was, plaatsnemen in de Nieuwe Kerk. Op het gemeentehuis in Lelystad hadden ambtenaren hun 'best' gedaan om iemand te vinden …….. zonder resultaat.

Zij vertelde dat haar ter ore was gekomen dat iemand uit Lelystad die in de MAAND januari, maar op een andere dag, was geboren met de gemeentelijke delegatie had mogen meegaan naar Amsterdam. 

Dit verhaal komt bij mij tegen de tijd dat ik mijn verjaardag vier, altijd weer boven.
De vraag komt dan bij me op: hoe is het mogelijk dat de afdeling Burgerzaken destijds mijn bijzondere koninklijke geboortedag over het hoofd heeft gezien?... en wie oh wie heeft mij vervangen op die feestelijke dag?

Ik verwacht een herkansing bij de kroning van Willem Alexander................
Mijn naam is te vinden bij de afdeling burgerzaken!

Reacties   

 
# Henk 14-01-2008 20:17
Ik vrees dat een familielid van een ambtenaar graag deze dag mee wilde maken... maar bewijs heb ik niet.
Antwoorden
 
 
# Silva Munsters 22-01-2008 16:11
Beste heer/mevrouw,

Ik ben voor het televisieprogra mma Man Bijt Hond op zoek naar mensen die op dezelfde dag geboren zijn als koningin Beatrix. Ik las uw bericht op dit forum en zou graag met u in contact komen voor wat meer informatie. Zou u contact met mij willen opnemen? Ik ben te bereiken op: 035-6719507. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Silva Munsters
redactie Man Bijt Hond - NCRV
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen