button

button 1

button 2

Schaatsen

op .

schaatsen_oostvaardersplassen.jpg
Deze wonderschone plaatjes zijn geschoten door weblogger Willem. De eerste waaghalsen op het ijs van de Oostvaardersplassen. Wij hebben bewondering voor de schaatsers en voor Willem. Koukleumen als wij zijn zien wij dit soort tavereeltjes liever van achter dubbel glas. De winter kan mooi zijn... alleen die kou had achterwege mogen blijven.

Ook wij hebben ooit de schaatsen ondergebonden. Dat was in onze jeugd. Op de houten Noren van ma (van voor de oorlog) werden we het ijs opgestuurd op de plas tussen de Forddealer in de Kempenaar en de dreef langs het Karveel. In de jaren 70 en 80 was deze plas de schaatsplas voor bewoners van het Karveel en de Kempenaar. Vandaag reden we er nog eens langs maar er was geen schaatser te bekennen.

De laatste keer dat wij ooit hebben geschaatst was eind jaren tachtig. Locatie was de kanovijver bij Scholengemeenschap Lelystad. Met school verplicht een middag schaatsen als onderdeel van de gymles.

Schaatsen zat ons niet in het bloed en we hebben dan ook nooit geinvesteerd in een nieuw paar. Die middag in 1989 hebben we voor het laatst de houtjes ondergebonden.
schaatsen_oostvaardersplassen_2.jpg

Reacties   

 
# Kitty 28-12-2007 13:34
Schaatsen... haat/liefde! Ik ben namelijk als de dood om te vallen, dus dat schaatst niet relaxed :D

Ik kan me ook nog herinneren dat we met de klas (jaren '70, lageren school) verplicht tijdens een ijzige middag op de schaatsen moesten (gelukkig had ik geen schaatsen), maar je moest wel mee. En ik was ook nog eens heel bang om door het ijs te zakken, want ijs kraakt altijd, ook al is het dik genoeg. Daar werd ik dan voor uitgelachen, zelfs door de meester (de hufter).

Voor het laatst was het ijs dik genoeg toen manlief en ik (toen nog vriendlief) net op onszelf woonde en het kanaal niet zo ver achter ons huis druk werd beschaatst. Wat ik me daar nog van herinner is het feit dat wij tijdens een middag na het schaatsen een huiskamer vol schoolkameraden (manlief zat namelijk nog op school) en ik liters chocolademelk en cup-a-soup heb gemaakt; dat was erg leuk!
Antwoorden
 
 
# Berta 29-12-2008 20:49
Zijn jullie ook zo nieuwsgierig of we morgen 30 dec. 2008 op de Oostvaarderspla ssen kunnen schaatsen?
Antwoorden
 
 
# Femke 09-01-2010 12:50
Ik hou heel veel van Schaatsen!, Het is leuk en gezellig. Bij de oostvadersplass en kan je heerlijk schaatsen! Elk jaar maarweer schaatsen wij heerlijk met onze Familie bij de Plas.
Erg leuk!
Antwoorden
 
 
# Sanne 12-01-2010 14:33
Hoi is er morgen, 13 januari de mogelijkheid om op de Oostvaarderspla ssen te schaatsen,
kwaliteit goed enzo?
Antwoorden
 
 
# Jean 12-01-2010 14:37
Ik ben net langsgereden op de knardijk, maar zag niemand schaatsen :sad: Ik ga maar niet alleen proberen of het mogelijk is om op het ijs te staan.
Antwoorden
 
 
# Koos Schaatsloos 14-01-2010 14:59
Ik vindt schaatsen RUK!!!!

En die ****** KOU is al helemaal RUK!!!
Antwoorden
 
 
# janiiiD 17-05-2011 19:23
ben er geweest ti's super en niet eens koud,,
alleen kijhard op myn hoofd gevallen.
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen