button

button 1

button 2

Het verhaal van de knikkervrouw

op .

plusmarkt_lelystad_2
Sinds enkele maanden is winkelcentrum De Botter een winkel rijker. In deze winkel wordt niets verkocht. Er wordt gewerkt volgens het ruilprincipe. Voor de eigenaar van de Plusmarkt (dhr Postma) is het een nachtmerrie, maar hij wil zijn klanten niet tegen hem in het harnas jagen.. want dat kost klanten en knikkers...

Het begon allemaal met de voetbalplaatjes. Bij elke boodschap kreeg je als klant van de Plusmarkt fotokaartjes met voetballers en... op een dag zat ze daar... deze aardige vrouw met, wat later bleek, haar moeder als hoeder (in de scootmobiel).
plusmarkt_lelystad_1
Had je teveel dezelfde voetbalplaatjes dan had deze dame wel een andere voetballer. Wij dachten "wat leuk... zo'n spontane aktie", maar het bleek niet van voorbijgaande aard.

Nu, ruim drie maanden verder, zitten dochter en moeder nog steeds voor de Plusmarkt. De voetbalkaartenaktie is inmiddels achter de rug. Nu zijn het de Plusmarkt knikkers die je kunt ruilen voor een ander exemplaar.

De dame in kwestie heeft inmiddels regionaal en landelijk de pers gehaald. Achter deze ruilbeurs gaat een triest verhaal schuil. De dame in kwestie kan geen kinderen krijgen en op deze manier probeert ze toch in aanraking te komen met haar grote gemis.

Wat moeten we nu met deze dame? Supermarkteigenaar Postma heeft haar inmiddels verboden om tijdens de knikkeraktie knikkers te ruilen. Anders valt de knikkeraktie van de Plusmarkt in duigen... en dat kost knikkers!

Afgezien van het feit dat hij haar niets kan verbieden kunnen wij ons best voorstellen dat de supermarkteigenaar ooit een punt achter deze ruilpraktijken wil zetten, wij zouden voor onze winkel ook niet dagelijks een rommelmarkt willen hebben. Het trieste is dat wij Postma op de radio hoorden verklaren dat het hem vooral ging om de klantenbinding (het geld dus!). Wat wij hem graag hadden willen horen zeggen is dat deze lieve vrouw professionele hulp nodig heeft. Ze heeft haar verdriet kennelijk nooit verwerkt.

De heer Postma heeft een sympathiek gezicht. Wij dachten ook altijd dat het een hartelijke, vriendelijke man was. Als we onze oren te luisteren leggen bij andere winkeliers in het winkelcentrum blijkt het een harde man waar moeilijk mee is samen te werken.

Misschien heeft Postma het knikkervrouwtje wel verdiend en is ze op zijn pad gestuurd om hem een lesje te leren...... Knikkervrouw... HOUD VOL!


Reacties   

 
# Jefland 28-06-2007 09:28
Tja, ik ken de man verder niet, maar moet je als eigenaar van een winkel niet wat zakelijk en hard zijn? En dat de man om zijn centjes denkt vind ik ook niet zo vreemd.
Antwoorden
 
 
# Kale knikker 28-06-2007 10:14
Voor die vrouw een busje bestellen met mannen in witte pakken. Die roemeense straatmuzikante n oppakken, vastzetten en flink bekeuren!
Antwoorden
 
 
# Annie Klarenbeek 29-06-2007 10:45
Een kennis van mij heeft ooit de hele vleesvoorraad van Postma gered. De koeling was uitgevallen en dat werd dus ontdekt door een klant die het vlees zo warm vond aanvoelen. Ben benieuwd wat Postma had gedaan wanneer hij er de volgende dag pas achter was gekomen.....
Antwoorden
 
 
# Kitty 04-07-2007 20:22
Daar hebben ze dan toch ook nog weer de 30 april vrijmarkt voor uitgevonden? Of marktplaats.nl ?? Laat de dame in kwestie dan gewoon bij haar eigen voordeur haar ruilhandel plaatsnemen... Kan ze ook nog koffie verkopen :D (mag denk ik niet)
Antwoorden
 
 
# Theadora Theezeef 01-08-2007 15:02
laat die dame toch lekker zitten, verlevendigd nog het straatbeeld ook.
en de sociale controle wordt ook weer gefundeerd.

en die meneer van de plusmarkt kan gelijk haar als reclame doeleind gaan gebruiken. (denkt hij ook gelijk aan ze centjes)

misschien is groep hangjongeren prettiger.
is ternslotte een "vertrouwd" straatbeeld geworden.

ik durf dan wat vaker naar de plusmarkt.
Voor mij geen Jol meer, op naar de Botter
Antwoorden
 
 
# een echte kinderliefhebber 16-11-2007 18:31
Ik zou het op zich best wel een goed idee vinden dat deze vrouw hier zit en allerlei dingen ruilt met kinderen, ware het niet dat ik een keer getuide ben geweest van een scheldpartij van deze zogenaamde "kinderliefhebb er", waarbij ze kinderen de huid volschold. ik geef de heer Postma groot gelijk dat hij dit zootje ongeregeld niet voor de deur wil hebben, het rookt, eet, scheldt daar voor de ingang!!!!!1
Antwoorden
 
 
# diesel 17-11-2007 13:57
ik vind dat ze deze vrouw onmiddelijk moeten verwijderen ze scheld die kinderen alleen maar uit .dus wat nou een kinder vriend
Antwoorden
 
 
# boos 17-11-2007 14:02
ik vind dat postema gelijk heeft dit is een schande voor zijn winkel hij verliest een hoop klanten en over de pinautomaat niet te spreken ze zitten erg dicht bij ik pin wel ergens anders.het is toch geen zwervers opvang maar een supermarkt ik heb er geen woorden voor ze moeten hun schamen om daar te zitten die mensen mogen wel eens douchen het stinkt er enorm
Antwoorden
 
 
# lekker 18-11-2007 00:52
nouw ik vond het best wel lekker gezellig winkelen bij de plus maar nu niet meer ik geef de heer postema groot gelijk dat het een groot verlies voor zijn winkel is het zal je winkel maar zijn .nouw meneer postema geef ze er van langs stuur ze weg dan heb je ook je klanten weer terug. we geven je groot gelijk dat je het niet pikt hup postema veeg je straat schoon heel veel sterkte postema
Antwoorden
 
 
# Kitty 20-11-2007 17:16
Ik vraag me af of deze dame(s) er nu nog zitten... November is nu niet direct aangenaam om de hele dag buiten te vertoeven :D
Antwoorden
 
 
# Voormalig Plus klant 23-11-2007 20:55
Deze kind onvriendelijke dames hebben er voor gezorgd dat ik mijn boodschappen niet meer bij de plus doe. ze gluren mee naar de pincodes, schelden kinderen uit, Ik zal blij zijn wanneer de oliebollenkraam van de Plusmarkt er weer staat dan kan ik weer even daar mijn boodschappen doen!!
Antwoorden
 
 
# jopen 25-11-2007 21:21
ik heb wel is een man van een meisje en een jongen gezien die was heel erg boos op jullie omdat je ze had uitgescholden en die vader pikte dat niet maar zo heb ik nog meer boze ouders gezien maar de hele winkelcentrum liep uit ach wat waren die ouders boos op jou maar ik geef hun wel gelijk want is niet normaal dat je kinderen uitscheld als postma dit leest jongen dan ben je de pineut
Antwoorden
 
 
# winnefredje lelydaal 04-12-2007 18:29
ik zit bij plus achter de kassa en hoor steeds meer klanten klagen over het knikkervrouwtje ;vooral dat ze niet aardig praat over mijn baas en dat ze stinkt
ik hoop dat mijn baas binnenkort de stoute schoenen aantrekt en haar wegstuurd!
Antwoorden
 
 
# willem 13-12-2007 13:44
volgens mij is ze nu weggestuurd!!!! !
Antwoorden
 
 
# Gruys 13-02-2008 14:34
Zouden ze nu bij hun huis in de Schoener 34 ook hun knikkers verkopen?
Antwoorden
 
 
# Knikker Pikker 07-04-2008 16:31
Tijd voor een langdurige sabbatical... voetreis... oh pardon; scootmobiel reis naar Verweegistan.
Antwoorden
 
 
# Cunfuus 07-04-2008 16:53
Wel vreemd dat die zelfde Postma...eigena ar van de Plus...een bak in zijn winkel plaatst waar je voetbalplaatjes en knikkers in kan dumpen...strook t niet helemaal met zijn zogenaamde nachtmerrie over die 2 onnozele troela´s...zou hij dat ook niet moeten doen...hij houdt ze zelf in de buurt van zijn winkel op die manier...vind ik.
Antwoorden
 
 
# Geert die Wild is 19-04-2008 21:53
Misschien een optie om de dames te stationeren in Camp Holland in Afganistan...
Antwoorden
 
 
# lisa pater 19-10-2008 17:17
jullie moeten jullie met je eigen zaken bemoeien... respect begint bij je zelf...!!!!!!
Antwoorden
 
 
# vaste klant bij plus 19-10-2008 17:27
dan moet je je kinderen ook niet bij die vrouw laten ruilen... en weer met een actie mee te laten doen... en wel je boekjes en je knikers ruilen en daarnaar zijken dat ze er staat... echt kijk naar je zelf...!!! je bent zelf ook niet perfect.... dus dan moet je je hooft maar omdraaien..
Antwoorden
 
 
# els 21-10-2008 15:25
deze vrouwen doen alles voor de kinderen om hun verzamelingen vol te krijgen,
ben zelf bij hun thuis geweest om weer voor iemand anders een verzameling vol te
krijgen, en nee ze verkopen niets, als iedereen een klein beetje warmte had zoals deze
twee, zag het er heel anders uit, kan dhr. Postma nog een lestje van leren
Antwoorden
 
 
# ikke 24-04-2009 15:42
heel vervelend om die uitkeringtrekke r iedere keer voor de deur te zien zitten. shagarijnige rare mensen zijn het. in plaats van ze lekker een baan gaat zoeken.. maar nee daar heeft ze natuurlijk geen tijd voor met al dat geruil.
Antwoorden
 
 
# ARIE 24-04-2009 17:15
ZOALS lullie weten is er een optimist in lelystad die denkt dat het oprichten van een nieuwe pol.partij een succes wordt.
dus niet, nada nul komma nul.
en als je naar de website van burgerbedrijf .nl kijkt dan heb ik een nieuwe naam voor ze.
het luidt; nader te bepalen, nader te bepale, nader te bepalen etc
Antwoorden
 
 
# GothaX 07-02-2010 13:26
Niet te geloven wat een egoïstische mensen hier reageren.
Omdat zij zich gedwongen voelen om voor alles wat ze doen verantwoording af te staan moet de rest van de wereld die dat niet doet ook maar doen.
Wees maar grijs, zit maar vast in die materialistisch gierige wereld waar jullie zo van staan te genieten. Laat die mensen met rust, wees blij dat er nog gezonden mensen zijn die begrijpen dat niet alles gedaan hoef te worden via de dictatorschap van lulletje rozenwater.
Antwoorden
 
 
# lanusssssssssss 21-02-2010 11:07
plusmarkt rulesssssssss!! !!! hahaha sjonnnieeee en anitaaaaaaaaaaa
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen