button

button 1

button 2

Identiteits Crisis

op .

stadhuis_bevolingsregister
Hier bent u vast wel eens geweest. Welkom op de afdeling burgerzaken van de gemeente Lelystad. In vergelijking met vroegere jaren zou deze afdeling een betere en snellere service hebben. Bij twintig minuten wachten schijn je als bezoeker zelfs recht te hebben op een cadeaubon.

Onze ervaringen met burgerzaken zijn wisselend. Er zijn jaren dat je een medewerker treft die aardig is, iemand die de tijd voor je neemt, iemand die je welkom doet voelen in het woud van archiefkasten en stempels. Uiteraard had ik deze week weer zo'n type dat al veel te lang achter de balie heeft gezeten en dringend toe is aan een opfriscursus klantvriendelijkheid.

Bij de dame in kwestie (niet de dame op de foto) wilde ik een nieuw paspoort aanvragen. Trots zat ik daar met mijn nieuwe pasfoto's al in de hand. Mijn lach deed haar geen goed... Zeer zakelijk, met een zucht van "weer zo'n figuur", wees zij mij op het feit dat ik ook nog in het bezit was van een Europese identiteitskaart. "Dat zou best kunnen mevrouw" antwoorde ik terwijl ik mijn mooie pasfoto's alweer richting de binnenzak dirigeerde. Enfin... zij wees mij erop dat ik dus eerst die oude kaart moest inleveren..., als ik 'm kwijt was moest ik naar de politie voor een proces verbaal... daarna kon zij pas iets voor mij betekenen.

Op zich niets mis met deze opmerking... de dame heeft gelijk. Alleen het feit dat zij mij niet aankeek en die alleszeggende blik, met de gedachte: "sukkel.. dat had je moeten weten, ga alsjeblieft weg en verspil mijn tijd niet", deed mij besluiten dit stukje te schrijven.

Beste mevrouw van burgerzaken: Wanneer komt een gemiddelde burger nou bij uw afdeling? Ik hoogstens één keer in de vijf jaar. Sorry dat ik besta! Het leven is af en toe best leuk! Lachen kost niets :-)

Misschien is de werkdruk op deze afdeling sinds de cadeaubonnenaktie iets teveel van het goede. Ik werd, om positief te eindigen, al geholpen in 10 minuten en 33 seconden.

Reacties   

 
# Els 10-05-2007 23:04
Ik ben ook geen regelmatige klant van de afdeling burgerzaken. Mijn ervaringen zijn echter wel goed. Ben benieuwd of je pasfoto werd goedgekeurd. Mijn buurvrouw moest drie ker terugkomen. Ze draagt een bril en er was teveel schaduw te zien naast de ogen...
Antwoorden
 
 
# Hans 10-05-2007 23:06
Ook al ben je met het verkeerde been uit bed gestapt, je hoort de klant professioneel te behandelen. Daarbij hoort, net als in de horeca, een lach. Niet aankijken is helemaal uit den boze.
Antwoorden
 
 
# Raymond 17-05-2007 09:02
Hmm...ik ben er welgeteld drie keer geweest, maar drie keer buitengewoon vriendelijk behandeld. Volgens mij is de service ook echt sneller dan vroeger, het is in ieder geval een stuk minder druk.
Antwoorden
 
 
# Mijn Lelystad 17-05-2007 11:00
Hoi Raymond, Het afhalen van het paspoort was een geheel andere ervaring. Aardige dame die mijn oude paspoort ook nog eens zeer netjes van grote gaten heeft voorzien. Ik steek mijn hand in eigen boezem. Mijn slechte ervaring was kennelijk zeer uitzonderlijk.
Antwoorden
 
 
# karucha 24-02-2010 13:22
Lieve mensen laten we eens de waarheid onder ogen zien en niets wegmoffelen...z oals dat nog veel gebeurd in NL

Er zit zoveel emoties achter alle zkn (woede, haat, angst, onzekerheid, ongelukkig)
Men moet hun eigen verstand/kennis gebruiken, niet alles klakkeloos aannemen: (PVV schreeuwt het hardst voor een goed NL...rechtvaard igh. geschiedt toch wel, wereldwijd ziet men waar NL mee bezig is en dat is niet goed > uitsluiten van buitenl'ers, je bereikt niets met haatzaaien

Europese ID ? je bent geen echte NL'er..
In NL is racisme (wereldwijd bekend ,naast Zwistersl..Fran kr. en Duitsl.) droevig maar waar
Ik hoor vaak van allochtonen (en autochtonen) hoe negatief ze behandeld worden. Jammer dat men zoveel "mist in NL" zoals humor, inlevingsvermog en > altijd maar kil, koud en hard
Je mag je emoties niet tonen . men kan zoveel leren van de rijke multiculturele samenleving (warme mensen, vele kleuren, zoveel keuzes o.a. muziek, eten, levensstijlen etc.etc.) Als NL dit niet had zou men NIKS hebben in NL (kleurloos en saai)
Men kan niet profiteren van de lusten: Als men een NL wil wat alleen blank is> dan verzoek ik IEDEREEN, die t zo wil (PVV/ VVD) > Neem je verantwoordelij kh. en lever ALLES in (eten, drinken, muziek, vakanties buitenland etc)

>"accepteer anders je medemens van welk land dan ook" !
De wereld is gemaakt om van elkaar(s) (verschillen) te leren, daarom heeft God/Allah zoveel volkeren geschapen. Kijk naar de overeenkmst. Veel NL'ers zijn te negatief ingesteld en willen niets aannemen wat "anders" is. LACH en GENIET van elkaar !!! Niet elke buitenlander (moslim) is slecht, de meesten zijn juist goed/vriendelij k > maar dit wil men niet zien en reageren op hun 1e indruk/emotie.. .(weer een buitenlander)
Iederen is MENS net als jij en ieder ander, niemand is beter !!!

Men ontkent vaak dat allochtonen gediscrimineerd worden, maar dit is WEL de WAARHEID.

Als een allochtoon dit aangeeft reageert de autochtoon meteen met " weer een excuus van discriminatie...."

NB: NIET doen> het is echt zo ! neem ze serieus (zijn mensen). NL'ers maken zich druk om NIETS (klagen, zeuren en roddelen) omdat ze niet veel gewend zijn (feit)

Ik zou zeggen tegen heel NL (autochtoon en allochtoon):
Accepteer en Respecteer elkaar, iedereen heeft gevoelens en normen en waarden. Hobbel niet mee met de "grote onrechtvaardige monden". Probeer elkaar niet te veranderen accepteer elkaars verschillen (zie het als verrijking).
Neem je verantwoordelij kheid voor je fouten je leven, geef de ander niet de schuld ! Scheer niet iedereen over 1 kam.
Dhr Wilders heeft geen verstand van de Islam/Koran en moslims. Hij zag ooit een paar Marokanen die rotzooi uithaalden en hij greep zijn kans. Alles heeft te maken met cultuur/traditi e> De Islam is net als ALLE GELOVEN > Liefde

Als men eerlijk is in NL: alle geloven en boeken hebben negatitivitei)
In de Koran staat juist duidelijk aangegeven: men moet met de tijd mee ! (of men dit doet of niet doet is iets heel anders, is individueel.
Men haalt in NL veel door elkaar. Men is alleen het eigen wereldje gewend..Verbree d je horizon
Zoveel slechts wat men uitschreeuws komt niet voor in de Koran !

Terroristen zijn slecht bezig, NIET gewone moslim die bid (thuis/moskee, MEN moet ze niet meteen als slecht bestempelen)
Hoofddoek, burka dragen komt niet voor in de Koran/geen besnijdenis, moslimvrouwen hadden als 1e scheidingsrecht , werden als gelijke behandeld aan de man, zijn niet onderdanig aan de man, mogen werken etc.etc. alles dankzij onze profeet Mohammed
Zoveel is traditiegebonde n.

Je kan ook andere gelovigen en heilige boeken lezen om te zien wat voor onrechtvaardigh eid er in staat, of interpreteren zoals je het wilt...MAAR daar bereik je niets mee !

Wat Wilders allemaal zomaar bij elkaar schreeuwt is schandelijk en diep treurig, hij probeer juist de mensen en NL uit elkaar te scheuren.
De schuld ligt niet bij de buitenlanders, maar bij de NLse autochtone bevolking zelf, ze draaien door ! en weten niet hoe om te gaan met emoties (op elk gebied), iedereen zit in de knoop, vingertje wijzen naar elkaar (zie kabinet) dan maar allochtone de schuld...er moet toch iemand de dupe zijn

Oordeel/veroordeel nooit , je maakt mensen kapot zo.
Ik raad iedereen het juiste voorbeeld aan elkaar te geven (allochtoon/autochtoon)

Allocht. zijn NIET het probleem zijn.
Iedereen heeft liefde, harmonie, veiligheid en een LACH en COMPLIMENT nodig
GUN DIT ELKAAR, help elkaar, lach niet als het mis gaat met de "ander" > (elk mens graaft zijn eigen graf, wees eerlijk vanuit je hart met de juiste intenties !

Sterkte
Karucha
Antwoorden
 
 
# Sandra 17-03-2010 17:36
ik heb een vraagje, ik zou graag ook op de afdeling burgerzaken in de gemeente van Lelstad willen werken. Hoe kan ik eventueel hiervoor in aanmerking komen? Wat voor opleiding heb je hievoor nodig?
Antwoorden
 
 
# Colin 28-03-2018 16:22
Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers
and starting a new project in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work
on. You have done a outstanding job!

Feel free to surf to my blog :: cheapest cialis 20mg: http://orderciali.com
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen