button

button 1

button 2

In de hemel is geen bier

op .

lelystad klokbier
Het mannelijke deel van Mijn Lelystad heeft een gloeiende hekel aan Bataviastad. Het komt wel eens voor dat wij uitgerekend op een zondag moeten funshoppen. Juist dan is het topdrukte en daar hebben nog meer mannen last van. Je ziet ze vaak leunend tegen de etalage van de kledingwinkel in afwachting van hun levensgezel, wetende dat hij nog 20 etalages te gaan heeft. 

Als Lelystadters weten wij dat je de rest van de week een kanon kunt leegschieten in Bataviastad. Dat het slecht gaat is ook te merken aan het toenemend aantal leegstaande winkelpanden. Het management probeert op de meest vreemde manieren de leegte te vullen. Nu is er een spookhuis (wie verzint zoiets?) waar wij levende spoken tegenkomen. Wordt Bataviastad de oplossing voor het kinderopvangprobleem?

De enige reden voor de man om naar Bataviastad te gaan is..... of liever gezegd was... brouwerij Klokbier. Deze Brouwerij heeft nog niet zo lang geleden de deuren geopend om na al dat funshopleed even rustig te genieten van een gouden rakker.  Kosten nog moeite zijn gespaard om de brouwerij naar Lelystad te halen. De initiatiefnemer uit Biddinghuizen heeft het zelfs voor elkaar gekregen om een Europese subsidie los te peuteren.

Wij waren verheugd met de komst van deze horeca aan de Lelystadse kust. Wij hadden visioenen over nog meer bars, cafe's restaurants en andere gezelligheid. De vreugde was echter van korte duur want sinds deze week prijkt de onderstaande tekst op de deur van ons bierlokaal.
lelystad_klokbier_gesloten
Als één horeca-ondernemer het al niet redt aan de kust... dan belooft dat veel voor de toekomst.... zucht...
lelystad_europese_unie

 

Reacties   

 
# jan 07-02-2007 23:25
weg belasting geld
Antwoorden
 
 
# Jelle 09-02-2007 16:42
Hoorde vandaag dat ze echt failliet zijn. Echt zonde van al dat geld. Ook zonde van dit initiatief. het was een leuke aanvulling aan onze kust. Het bier vond ik trouwens niet echt lekker van smaak.
Antwoorden
 
 
# Johan 09-02-2007 20:56
Dan toch maar in de hemel?
Antwoorden
 
 
# Albert 10-02-2007 12:31
Ben daar een keer geweest. De bediening was niet om over naar huis te schrijven. Het bier was ook niet echt je van het. Ik hoop dat er een goede nieuwe uitbater in komt met verstand van zaken.
Antwoorden
 
 
# Kitty 10-02-2007 17:07
Ik vind het stukje over het verplichte funshoppen dan wel weer grappig... Ik voel me niet aangesproken, aangezien ik zelf niet van funshoppen houd. Sterker nog: ik heb bij voorbaat een redelijke hekel aan winkelen in z'n algemeenheid :D

Bier? Dat lust ik niet...
Antwoorden
 
 
# Jochem Rabonerd 11-02-2007 18:47
Duidelijk dat Jelle & Albert kennelijk zijn opgegroeid met de kunstmatige Heineken-flavou r. Weet je gewoon niet echt meer hoe natuurzuiver bovengistend bier hoort te smaken ;-)

Jammer dat Klokbier door hoofdfinanciers meer werd gezien als aantrekkelijke kortetermijnbel egging dan als een bedrijf dat vertrouwen waard is (want dat was het, ook financieel). Simpel slachten en subsidie bij elkaar harken, leuk voor de begroting (dus idd weg belastinggeld, weg hoogwaardige werkgelegenheid met dank aan prov. en de vastgoedbobo's).
Rabobank Lelystad, eveneens hartelijk dank :-(
Hoop dat het werkelijke verhaal nog eens in de pers gaat komen.
Antwoorden
 
 
# Kees 11-02-2007 22:30
Ik ben meer een wijnman dus wat mij betreft ipv die biermachine graag vaten met de allerbeste wijn! Een kaaswinkeltje erbij,een Franse keuken en je hebt de ideale combinatie. Ik verheug mij nu al op de slakken met kruidenboter ;-)
Antwoorden
 
 
# gijs 21-02-2007 08:16
nieuwe ondernemers aan de kust zouden niet alleen op een
mooie zomerse dag moetten kijken maar ook eens s winters
als er 4 a 5 maanden maar een paar mensen zijn
Antwoorden
 
 
# Marcel 27-02-2007 16:38
niet iets om door te starten geachte ondernemers? ;-)
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen