button

button 1

button 2

Verse Vis

op .

lelystad_vis 

Terwijl in onze provinciehoofdstad druk gediscussieerd wordt over de coffeeshop hebben wij hele andere zaken aan het hoofd. Wat dacht je van dit heerlijke stukje vis. Dit zeebanket heeft ons (schrik niet) 14 Euro gekost! Lelystad zou het paradijs moeten zijn voor visliefhebbers.. immers…. we liggen aan het water en Urk kun je bij helder weer zien liggen.

Als visliefhebber kom je er in de provinciehoofdstad bekaaid vanaf. De laatste visboer was ooit te vinden in het smoezelige trefpunt. Het was geen succes, maar dat ligt niet aan ons! De oude baas had er geen zin meer in. Aan z’n gezicht kon je aflezen dat hij geen vis meer kon zien. Ook de verf in z’n zaak begon af te bladderen. Sinds hij de pijp aan Maarten heeft gegeven zijn wij overgeleverd aan de goedheid van enkele marktlieden.

Over de kwaliteit niets te klagen. Die stal bij Hema heeft prima vis en ook de visboer in het Lelycentre (die op de markt) heeft kwaliteit. De slogan “op de markt is je gulden een daalder waard” gaat als we het over vis hebben niet op. 14 Eurie voor een moot kabeljauw…… pffffff .....Binnenkort hebben we wel een coffeeshop maar geen viswinkel... kunnen we ons verdriet wegblowen.

Reacties   

 
# Hans 13-01-2007 20:29
Ziet er lekker uit!
Antwoorden
 
 
# Jelle 14-01-2007 20:41
De beste visboer stond ooit voor de Hema. Deze mand had heerlijke haring! Sinds hij met pesioen is gegaan denk ik nog vaak terug aan die goede oude haring.
Antwoorden
 
 
# Hans 14-01-2007 20:42
Hoi jelle. Je hebt gelijk! Ik geloof zelfs dat hij eerst ook nog op het Agoraplein heeft gestaan. Die man had echt liefde voor z'n vak.
Antwoorden
 
 
# Cybergirl 14-01-2007 20:44
Ik vind de opening van het haringseizoen bij de Bakvis is het Lelycentre altijd zo'n vreselijke vertoning. Die dranghekken waarbij het volk naar de zogenaamde bekende Nederlanders mag koekeloeren. Heel lang geleden waren er nog echte prominenten zoals Mies Bouwman. Tegenwoordig zijn het allemaal B-artiesten en Koos Alberts.
Antwoorden
 
 
# Jefland 15-01-2007 12:28
Pffffttt. Dat is behoorlijk prijzig hoor. Ben ik even blij dat ik geen visliefhebber ben. Maar een fatsoenlijke slager hebben we in de Gordiaan ook niet meer. Het is bijna allemaal eenheidsworst geworden. Grote nationale winkels, veel kledingzaken, hypotheekverstr ekkers en mobielboeren. Daar zit ik niet echt op te wachten...
Antwoorden
 
 
# Karin 15-01-2007 14:16
Ik hoop dat jullie ook eens iets schrijven over eventuele shoarma ervaringen. Ben laatst ernstig aan de race geweest van de Faco aan de Middenweg.
Antwoorden
 
 
# jan 17-01-2007 00:04
Het is toch allemaal prut hier in lelystad wat betreft winkels.
het meeste is kleding en grootwinkelbedr ijven,een echte kleine ondernemer vind je haast niet laat staan een visman.

en de gemeente heb het maar druk met hun coffeeshop, want als je die niet hebt dan tel je als stad niet mee, laat de gemeente maar eens praten met de hulpverleners van het C.A.D .
Antwoorden
 
 
# SAKENBURG 04-12-2007 00:40
Hoi ik ben van plan om een viswinkel te starten in lelystad, is er veel vraag naar een goede en mooie viswinkel en goede kwaliteit
Antwoorden
 
 
# Kitty 05-12-2007 08:52
Ik koop mijn vis ofwel op de markt, maar het liefste nog gewoon bij de supermarkt... Ik heb dus geen idee of er behoefte is aan een viswinkel.
Antwoorden
 
 
# ARIE 05-12-2007 10:54
zoals iedereen weet ben ik een absolute fan van DEEN en kitty daar haal ik ook mijn vis.
we hadden deze wseek een stukje zalm , fantastisch
en dan kom ik meteen op het feit dat deze supermarkt meewerkt aan een duurzaam visbestand.
je kan er alles op lezen op www.goedevis.nl
Antwoorden
 
 
# Roy 31-12-2007 15:35
Inderdaad wat een drama in lelystad geen vis te krijgen, als je verse vis wilt moet j naar de markt maarja die staat er niet elke dag! Als je vis wilt eten moet je dit of bij de supermarkt halen, heb je daar wel eens tonijn gezien behalve bruine of in de diepvries????? Als je tonijn wilt moet je dit een aantal dagen van te voren weten want spontaan ho maar. Ik rij nu heen en weer naar Almere!

Wie o wie start die visboer, als je als enige in Lelystad bent dan kan dit toch niet mis gaan is juist een super deal!!! Het is dat ik niet voor dit vak gemaakt ben maar anders had ik het wel geweten!! Ik zeg: SAKENBURG SUCCES!!!!!!!!! !!!!
Antwoorden
 
 
# arjan 17-02-2008 10:27
Voor zover ik weet is er een visboer tegenover het lelycenter met goede prijzen en lekkere vis.
Antwoorden
 
 
# ARIE 17-02-2008 14:06
de beste vis haal je bij de stal tegenover de hema
Antwoorden
 
 
# HN 03-03-2008 10:28
Ik woon in Belgie en ik ben ook van plan om een zaakje op te richten als visboertje.
De laatste in mijn gemeente is enkele jaren gesloten en bij de suppermarkt haal ik geen vis bwaaak ligt er al enkele dagen te stinken met een folietje rond.
Bij deze zou ik zeggen starten die zaak het wordt een goudmijn. De mensen willen vis en niet één keer per week. groeten uit België.
Antwoorden
 
 
# Jenny 08-08-2008 11:44
De haring bij de stal bij de uitgang parkeergarage supermarkt Jumbo is heerlijk!
Haring wordt er nog vers schoongemaakt, dat zie je bijna nergens meer!
Antwoorden
 
 
# andre 04-01-2009 11:19
ik ben zelf ook visboer het is allemaal makkelijk gezegd het is duur maar de vis is inkoop ook duur en daar komen alle belastingen nog bij.
Antwoorden
 
 
# Marieke 04-01-2009 12:35
Het valt mij op dat alle visboeren keurig netjes de vis aanpakken en inpakken met plastic handschoenen maar wel vervolgens het geld met diezelfde handschoenen aanpakken. Geld is het meest vieze spul wat er bestaat, leerde mijn moeder mij altijd. Dat geld aanpakken met handschoene geldt trouwens ook voor de visboer op het Stadhuisplein, die ooit een keurmerk van Rob Geus mocht ontvangen...
Antwoorden
 
 
# ARIE 04-01-2009 17:20
MARIEKE, met die visboer op het plein is niks mis mee, de beste vis, de beste service en de beste handschoenen
maar dat viswijf in de vroegere bakvuis op lelycentre die dweilde de tafels schoon, en pakte jouw lekkerbekkie met dezelfde handen aan.
kijk''''''''dat is vies
Antwoorden
 
 
# yvan 10-02-2009 10:54
Als halve Nederlander moet ik totaal onverwacht mijn top vishandel in Belgié verkopen ,wegens slecht nieuws van het ziekenhuis.Dit is al bij al toch een fijn en kreatief beroep. Wat bij de meeste mensen nog niet doorgedrongen is dat de prijzen na genoeg van alle soorten noordzeevis uitermate 20%à30% gezakt zijn ! .Er komt terug een evenwicht in de vraag en aanbod ,in deze tijd zijn zowat alle vishandelaars m/v zich bewust van onze taak respekt voor de manier van visvangst,milie u,hygiène, prijs wetgeving ,gezondheidsasp ekt enz. . Variatie blijfd de boodschap in het menu. Bedankt yvan.mertens@busmail.net
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen