button

button 1

button 2

Hotel wordt vreetschuur

op .

hotel_mercure_lelystad
Herkent u deze bunker? Het is ons hotel. Ooit neergezet met het idee dat Lelystad hoofdstad van Flevoland zou worden.

We weten allemaal dat dat niet is gelukt. Het hotel heeft nooit gelopen. Toen er nog een bar in te vinden was trof je alleen een verdwaalde zakenman. Hij moest in alle eenzaamheid de nacht doorbengen in één van de kamertjes. Hoe ze eruit zien weet geen enkele Lelystadter. Wanneer kom je in je eigen hotel? Hoogstens voor je huwelijksnacht maar dan kies je toch voor iets vrolijkers.

De rust van de zakenman wordt binnenkort verstoord. Ons hotel krijgt namelijk een wokrestaurant met plaats voor maarliefst 450 wokkers. Nu had de hotelgast al uitzicht op een wokrestaurant... (foto onder). Nu wordt hij bij het ontbijt geconfronteerd met woklucht.


Uit ervaring kan ik zeggen dat dat niet leuk is. Eén keer heb ik mij aan het wokken gewaagd in het Lelycentre. Wokken is niets voor mij. Schreeuwende mensen, kinderen die onder tafles heenkruipen en tikkertje spelen, bedelende honden en de lucht... die na een week nog niet uit je kleding is verdwenen.

Er moest wat gebeuren in het hotel. Er kwamen namelijk geen eters. Misschien had de eigenaar eens bij de buren moeten gaan kijken. Zowel het eethuisje Gordiaan en de Steak van de Keizer hebben een goede klandizie. Elke leek zal vertellen dat eten in het hotelrestarant nou niet echt Hollands gezellig is. Daarnaast is het eten matig en je zit meestal alleen in dat restaurant.


Wokken... typisch weer zo'n makkelijk gezochte oplossing, terwijl Lelystad nu eens zit te wachten op betere Horeca.  nieuw_china_wokrestaurant

 Het uitzicht vanuit het hotel


terras_hotel_mercure_lelystadHet immer gezellige terras

Reacties   

 
# JB 05-12-2006 15:49
Nog even en je kan ook nog wokken in de snackbars!
De enige keuze die je straks hebt: "Welk wok restuarant bezoeken we deze keer?"
Antwoorden
 
 
# Kitty 05-12-2006 18:01
Jij schrijft het en ik dacht het... :D
Antwoorden
 
 
# jan 05-12-2006 22:45
dat hele hotel heb ik nooit begrepen, dat moet toch mooi aan de kust staan, nee bouwen ze het in een of andere zij straat waar amper een touringbus kan komen, maar ja kijk naar het wegennet in lelystad en je weet genoeg.

het zal ooit wel eens gesloopt worden en dan zal de gemeente er wel een parkeergarage van maken, voor die mooie oranje hut van ze waar al 25 jaar de zelfde artiesten optreden.
ik zit alleen nog te wachten op het bericht dat het theater nu al te klein is en uitgebouwd moet worden.

pffff het wordt niks...
Antwoorden
 
 
# Marcel 27-02-2007 16:47
Vraag me af hoe lang het hotel het nog uithoudt. De kamers zijn belachelijk duur en dateren nog uit het jaar dat het hotel werd gebouwd. Een interne opknapbeurt zou op zijn plaats zijn, maar ja ;-)
Antwoorden
 
 
# Poekkie 06-07-2007 09:42
Heel Lelystad is niks ,zal het ook nooit worden, als het stads hart net zo wordt als die oranje keet wat een theater moet voorstellen dan raad ik iedereen aan Lelystad kijk gerust verder.Men wil van Lelystad een tweede Wassenaar maken kijk maar naar de dure woningen die worden gebouwd,en voor huurders wordt al helemaal niks gedaan,
Antwoorden
 
 
# Kitty 21-10-2007 18:19
@redactie van Mijn Lelystad: ga ook eens voor de lol naar Dubbel-op... ik heb net op het forum een kort stukje geschreven. Een nieuwe vreetfabriek!
Antwoorden
 
 
# sorry hoor 16-12-2007 08:18
graag wil ik even weten waar jullie die onzin vandaan hebben??? Jullie verzinnen gewoon een verhaal. Het rare is dat het hotel wel bijna elke dag helemaal vol zit!!!! Ja, daar sta je van te kijken, maar dat is wel de werkelijkheid. Er word aan dit hotel keihard gewerkt en gaat echt met sprongen vooruit. Jullie gaan ergens maar vanuit en plakken er een verhaaltje aan. Sorry, maar als je de werkelijkheid niet weet. Hou dan je mond!!!!!!
Antwoorden
 
 
# willem 16-12-2007 13:28
inderdaad,wokke n is helemaal niet gezellig!!!.Als je net weer zit,gaat diegene die naast je zit weer wat te eten halen!!!.Dus een leuk en ontspannen gesprek kan niet gevoerd worden.
Antwoorden
 
 
# Ans 16-12-2007 16:42
Sorry hoor maar ik ben het eens met de schrijver van het stuk. Ik heb wel nooit in het hotel geslapen (ik woon immers in Lelystad), ik heb er wel gegeten en die avond zal ik niet vergeten. We zaten tussen een zee aan tafels waar slechts twee andere (waarschijnlijk hotelgasten) zaten te eten. De inrichting was inderdaad nog jaren 70/80 en het eten was net zo simpel als een gewoon eetcafe. Personeel was wel aardig overigens.
Ook ik vind het jammer dat het hotel gekozen heeft voor een wokrestaurant. Daar zijn er al zoveel van in Lelystad. Het mag dan een succes wezen en de zaal zal vol zitten. Voor mensen die iets anders willen dan wokken of de gewone chinees is er in Lelystad weinig.
Ik heb overigens wel goede geluiden gehoord over het nieuwe restaurant Applaus bij het theater. Dat gaan we dus maar eens proberen.
Antwoorden
 
 
# sorry hoor 30-12-2007 16:18
het restaurant in het hotel is nog niet eens klaar en er zijn nu al zoveel mensen aan het klagen??? Waarom? Ik vind dat we er pas wat van kunnen zeggen, als het klaar is en mensen er ook hebben gegeten. Wij hebben wel 3 wok-restaurants in Lelystad (jaja Lelystad staat vol met wok-restaurants ). Hebben we weleens geteld hoeveel kappers wij wel niet in Lelystad hebben? En over dat het hotel "gekozen" heeft voor een wok-restaurant, je moet niet altijd de kranten geloven!!!
Antwoorden
 
 
# esther 04-02-2010 20:23
kennen jullie restaurant BijdeBuren al? Nu ook een nieuw drie gangen menu voor 18,50!!
Ik zie jullie alleen maar klagen, maar proberen jullie ook wel een iets nieuws buiten het centrum?
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen