button

button 1

button 2

Koopzondag in Lelystad

op .

La_Place_LelystadHet uitzicht vanuit La Place op zondagmiddag. Vandaag hebben we het nog maar een keer gewaagd. Een bezoek aan de Gordiaan op koopzondag. Onze verwachtingen kwamen helaas uit. 40 procent van de winkeliers laat de rolluiken dicht. Ook de meerderheid van de Lelystadse horeca laat het afweten. De gemeente Lelystad wil graag dat wij Lelystatters elke zondag kunnen winkelen. Een mooi streven, maar zo gaat het dus niet werken. Iedereen wacht op iedereen. Het publiek komt niet opdagen omdat toch alles dicht is. De winkels gaan niet open omdat er toch geen publiek komt. Wellicht krijg iemand (de goedbetaalde centrummanager?) het voor elkaar om, wanneer er dan werkelijk sprake is van een wekelijkse koopzondag, alle ogen dezelfde kant op te krijgen. Dat betekent dus alle winkels open, alle horeca open. Ook geen uitzondering voor de bibliotheek. Zolang deze maandelijkse gatenkaas blijft bestaan zien wij het somber in.
Opmerkelijk: Het is wel zeer druk in alle supermarkten op zondag. Vanaf 16.00 uur kun je over de hoofden lopen. Er is dus wel behoefte aan shoppen op zondag. Hieronder nog wat sfeerfoto's:
kaasboer_Lelystad


:haje_op_zondag_Lelystadetos_op_zondag_Lelystad

Reacties   

 
# Tim 19-02-2011 09:59
Als dat centrum dan toch vernieuwd wordt, doe dan ook eens iets aan die lelijke grindtegels. Geen gezicht. Vol met barsten. Lelijk voor dat nieuwe stadhuis.
Antwoorden
 
 
# G-man 27-02-2011 17:25
Ben het helemaal met Tim eens: het centrum knapt al een stuk op als de gemeente besluit om het opnieuw te bestraten. En dan aub niet opnieuw met grindtegels of al te donkere stenen.
Antwoorden
 
 
# Amado 16-05-2017 00:40
First off I would like to say terrific blog! I had a quick question that I'd like to ask if you don't mind.
I was interested to know how you center yourself
and clear your head before writing. I have had a hard
time clearing my mind in getting my thoughts out there.

I do take pleasure in writing however it just seems like the first
10 to 15 minutes tend to be lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
Appreciate it!

Here is my homepage: toe pain (Lavon: http://thebestshoelifts.jimdo.com/2011/04/18/what-are-shoe-lifts-how-can-they-make-me-look-taller)
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen