button

button 1

button 2

Filmpje pakken?

op .

 utopolis
Al sinds m'n jeugd heb ik een haat/liefde verhouding met onze bioscoop. Het begon allemaal in het Lelycentre waar ik ooit met een vriendinnetje m'n eerste film, de Reddertjes, mocht bekijken. Die ene zaal in het Lelycentre was nog wel te behappen. In de jaren tachtig begon de ellende. De verhuizing naar de Gordiaan.

Om de beginnen de entree van de bioscoop. Wie dat ooit heeft verzonnen kent geen liefde voor de medemens. Met -8 graden in de rij staan in dat tochtige vieze steegje met een walm van urinelucht om je heen.


Utopolis
Het droogbloemenboeket in zaal drie heeft 15 jaar aan de muur gehangen. Ik heb meegemaakt dat verkeerde films werden gestart, dat het geluid niet goed was, dat de verkeerde beeldbreedte was ingesteld, dat de pauze werd vergeten.

Het dieptepunt was toch wel het laatste deel van Lord of the Rings. In het laatste half uur viel het geluid uit. Drie jaar moeten wachten op de grote finale... en dan valt het geluid uit. Uit wanhoop ging het publiek zelf geluiden maken. De hele zaal mocht als troost de film op een ander tijdstip nog een keer bekijken. Ik heb de film nooit meer gezien.

Enkele jaren geleden werd de voormalige feestzaal van Lelystadter Wim Botter bij de bioscoop getrokken. De uitbreiding van de bioscoop zou reden moeten zijn voor feest. Zaal 4 en 5 leveren echter alleen problemen op. Het is koud, te klein, je moet tussen de hoofden doorkijken en er loopt een rioolbuis door de zaal met als onprettig effect dat je regelmatig de drollen hoort vallen. Dan het personeel: Tegenwoordig moeten twee mensen vijf zalen bedienen. Het moederconcern Utopolis denkt namelijk alleen aan geld. 

Na deze klaagzang moet ik toch bekennen dat ik (noodgedwongen) regelmatig de bioscoop bezoek. De betonnen kolos in Almere is meer een fabriek dan een gezellig avondje uit. Het personeel in Lelystad is vriendelijk en ze doen hun best om te roeien met de riemen die worden aangereikt. Jammer dat ik zelden een smetteloze voorstelling meemaak.

Reacties   

 
# Kim 22-12-2007 22:50
Ga dan toch eens vaker naar de film en u zult zien dat er ook heel vaak alles goed gaat! Tuurlijk gaat er wel eens fout maar het zijn ook maar gewoon mensen!
En u hoort drollen vallen in zaal 4 en 5? Erg knap! Misschien maar eens iets eerder naar de wc?
Ik ga niet zeggen dat het de mooiste, beste en meest luxe bioscoop is, maar het kan ook allemaal flink overdreven worden!
Vriendelijke groet, Kim
Antwoorden
 
 
# willem 23-12-2007 18:02
wat weet kim veel he ?
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen