button

button 1

button 2

MacMisser extra large

op .

(Ingezonden door Rene)
Krap 2 weekjes geleden heb ik Almere voor Lelystad verruild. Naast de gebruikelijke sores van een verhuizing speelde ook het feit dat ik vanaf nu alleen ben, dus er was meer dan genoeg te doen. Omdat ik vandaag lekker vroeg vrij was, zag ik vanmiddag kans voor het eerst op de fiets te stappen om eens een stukje op de pedalen af te leggen. ‘Weet je wat’ dacht ik; ‘ik kijk meteen eens hoelang ik er over doe naar mijn werk’.

Ik woon in nieuwbouw in de Landstrekenwijk en ik word betaald door een bedrijf op het terrein Larserpoort, dus die afstand is op de fiets prima te doen. Het eerste stuk moest op de gewone rijweg, maar daarna kon ik oversteken naar het fietspad dat vervolgens rechtstreeks naar Larserpoort leidt. Helemaal goed.

Lelystad geeft lucht, luidt de nieuwe slogan. Nou, ter hoogte van de Lelystadse prairie tussen de gevangenis en het tankstation is het de lucht van een paar ton koeienstront! Die beesten kunnen het uiteraard niet helpen, maar wat een stank is dat toch.
 
Ik passeerde nog 1 van de electriciteitsmasten waar ooievaars een nest hebben gebouwd. Leuk is dat, en het wemelt hier bijna van die nesten.

Na ongeveer 25 minuten arriveerde ik op mijn bestemming, waar net wat collega’s voor het gebouw even naar lucht stonden te happen. Nou; netjes. Ik begin ‘s ochtends om half 6 dus als ik op een mooie zomerochtend om 5 uur de deur uitga, is dat op de fiets prima te doen. Weten we ook weer.

Op de terugweg dacht ik ‘Weet je wat. Met deze bovenmenselijk sportieve inspanning vind ik eigenlijk wel dat ik een milkshake verdiend heb’. En laat er aan de overkant van de weg, aan het Larserplein, nou net een McDonald’s zitten. Wat een toeval nietwaar?
Het is een vestiging met een McDrive, wat inhoudt dat je je bestelling ook gewoon buiten in een microfoon kunt doorgeven waarna je bij Loket 1 betaalt en bij Loket 2 je bestelling in ontvangst neemt.
Op het terras van het restaurant zaten wat bezoekers maar bij de McDrive was geen klant te zien en dus fietste ik om het gebouw heen naar de plek waar je je bestelling kunt doorgeven.

Mis. Ik moest naar binnen, want ik zat niet in een auto.

Waarna ik naar Loket 1 fietste waar de juffrouw die me die boodschap had doorgegeven, onderuit gezakt zat. Het raampje deed ze niet open want goed beschouwd was ik niet eens een klant.
“Wat is dit nou voor onzin?” riep ik. “Of ik nou in een auto zit of op een fiets zit; ik wil een milkshake bestellen.”
“De McDrive is alleen voor auto’s. Het mag niet”, riep ze terug, door het glas heen.
“Dus dan moet ik mijn fiets ergens neerzetten en op slot gaan doen. Dit is toch veel logischer?” wierp ik tegen.
“We zijn toch open? U kunt gewoon naar binnen”, was het antwoord, waarmee ze het hele concept van de McDrive in 1 keer bij het groot vuil deponeerde. Dat had ze zelf blijkbaar niet door.
“Ik mag het niet doen. Regels zijn regels”, besloot ze.

Ik ben maar weggefietst. Uiteraard zonder binnen eerst een milkshake te halen want die kunnen ze daar wat mij betreft anaal inschroeven. Totaal belachelijk. Of je in een Smart aan komt zetten of in een Chrysler 300: welkom. Roep je je bestelling vanaf een pruttelende Harley of Honda; geen probleem. Maar zit je op een fiets, dan is het niet mogelijk een milkshake te bestellen bij de McDrive.

McDonald's ondersteunt de campagne ‘30 minuten bewegen’ van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). staat er op de pagina Lekker Eten En Bewegen op de website van de keten.
Zal best. Maar je moet na die 30 minuten niet even bij de McDrive in Lelystad langsfietsen voor een milkshake.

Reacties   

 
# Mul 05-05-2010 23:39
Eén groot voordeel.

Door al die ergernis en je weer heel calorieën kwijt ......en je hebt geen shake genomen nou als dat geen wielrennerskuit en worden deze zomer weet ik het niet meer:D
Antwoorden
 
 
# Semi 06-05-2010 14:42
uhmm.... Je komt zelf nu echt uit een ei hoor...
vol verbazing lees ik je bericht, snap je nu werkelijk niets van het concept van een mcdrive of neem je de boel in de zeik??
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen