button

button 1

button 2

De armoe van het Lelycentre

op .

lelcentre1.jpgOoit......, we praten over de jaren zeventig, was het Lelycentre het stadshart van Lelystad. Wij herrinneren ons nog de zaterdagen dat wij met ouders het wekelijkse ritje maakten naar Albert Heijn.

We parkeerden de auto op het terrein van de tegenwoordige Uiterton. Via het poortje bij de stomerij en het kunstwinkeltje kwam je in de enige (toen nog) betaalbare supermarkt van Lelystad.

Het was in die tijd druk in het Lelycentre. De bibliotheek, de groenteman, de bloemenkraam, de rode snackbar, de boekwinkel, de chinees.... ze waren onlosmakelijk verbonden met het de eerste bewoonde jaren van onze stad.

Toen kwam de Gordiaan. Een nieuw centrum met nieuwe winkels. Het Lelycentre werd vergeten. Toen het al te laat was werd nog een poging gedaan om met het overdekt maken van het winkelgebied publiek te trekken. Op een droog hoofd na heeft het niet veel opgeleverd. Het Lelycentre bleef hangen tussen een buurtcentrum en een echt winkelcentrum.

Wij komen anno 2009 nog steeds in het Lelycentre. Via Harrels maken we ons wekelijkse wandelingetje naar de enige groenteman van Lelystad. Tijdens deze wandeling springen de tranen in onze ogen. Het uiterlijk van het Lelycentre is te triest voor woorden. Dat niemand zich hier voor schaamt is ons een raadsel. Zijn we dan allemaal blind geworden?

For old time sake maar eens op de eerste verdieping gekeken. In de jaren zeventig bruisde het daar van de activiteiten van verenigingen en kunstenaars. Wie nu een kijkje neemt ontdekt dat alles leeg staat. Alleen wie Jezus zoekt kan hem daar vinden.
lelcentr2.jpg
lelcentre3.jpg
Beneden ziet het Lelycentre er smoezelig uit. De vloer is vies, de kunstwerken zijn smering, overal zie je vogelpoep, plantenbakken zijn asbakken, grafiti zit op elk vrij stukje muur, zwerfvuil dwarrelt rond, winkels verdwijnen en de overkapping ziet er stoffig en verveloos uit.
lelcentre7.jpg
lelcentr4.jpg
lelcentre5.jpg
lelcentre15.jpg
Was de gemeente eind jaren zeventig maar zo voortvarend te werk gegaan in het Lelycentre als nu in de Gordiaan. Had de boel gewoon gesloopt.

Voor de kleine ondernemer is het Lelycentre waarschijnlijk een goedkoop alternatief voor de dure Gordiaan, maar het imago van de stad zal er met het voorbestaan van het Lelycentre niet beter op worden. De architect die deze goedkope rotzooi ooit ontworpen heeft mag zich kapot schamen. Gemeente.... verlos het Lelycentre uit haar lijden en hang tot die tijd bordje op met de tekst ''Verboden voor toeristen".

lelcentre66.jpg
Ooit het beste restaurant van Lelystad (De Readskelder), toen discotheek.. en nu pies- drink- en spuithoek
lelcentre8.jpg
Het oude kunstwinkeltje is nu dichtgespijkerd
lelcentre13.jpg
lelcentre9.jpg
Graffiti op elke stukje muur 
lelcentre10.jpg
 Het oude ABN onderkomen staat al jaren leeg

lelcentre12.jpg
Het Lelycentre is een grote duiventil
lelcentre11.jpg
Het 'gezellige' terras van het overigens prettige Harrels
lelcentre14.jpg
Vroeger dansschool, toen discotheek en nu een moskee?? (de eerste waar alcohol wordt geschonken)
lelcentre16.jpg
Ondernemers komen en gaan. De laatste cd-winkel sluit de deuren
lelcentre20.jpg
Lege etalages worden opgevuld met bruidsjurken van de Tol (voor een prikkie...)
lelcentre19.jpg
lelcentre17.jpg
Ook de bevoorradingsplekken zien eruit als oorlogsgebied
lelcentre18.jpg
 Het gevang voor winkeldieven

Reacties   

 
# Mijn Lelystad 29-04-2009 19:29
Een mooie impressie van inderdaad een trieste vertoning. Laten we alle winkels uit het Lelycentrum verhuizen naar de leegstaande panden in de Gordiaan. 1 centrum voor deze stad is genoeg.
Antwoorden
 
 
# Kitty 30-04-2009 20:53
Ik kom niet zo heel vaak in het Lelycentrum, maar vind het toch nog steeds een leuk centrum.
Antwoorden
 
 
# Greg 01-05-2009 01:30
Breek het af en bouw er een kleinere buurtwinkelcent rum. Net zoals buurtwinkelcent rum in de Jol en in de Waterwijk. Ik moet zeggen dat beide centra's er goed uit zien! Het kan dus wel degelijk!!!

Maar ik denk dat de kosten voor sloop en bouw te hoog zijn voor het Lelycentre. Tel daarbij op dat veel kantoren tegen het Lelycentre aanliggen en de kans is klein dat er iets grondigs gaat gebeuren.
Antwoorden
 
 
# Henk 04-05-2009 10:08
Naar mijn weten staat de renovatie/ sloop van het lelycentre op de agenda.
deze zal over - 4 a 5 jaar moeten beginnen... corrigeer me als ik het mis heb.

Werd inderdaad tijd, beter vandaag als morgen.
Antwoorden
 
 
# Tineke 04-05-2009 14:56
Ik vindt het lelycentre heerlijk. Ik kan gewoon op zaterdag mijn boodschapjes op de markt doen, zonder dat ik langs al dat gespuis in de gordiaan moet, waar de markt trouwens pas rond 11 uur begint! In het Lelycentre heb je geen last sjokkend voort bewegende mensen die haast omvallen tijdens het lopen omdat ze zo langszaam gaan. Ook vindt ik de producten van de marktstandhoude rs in het lelycentre vele malen beter. Helemaal de visboer, groetenboer en de kaasboer. Dan even een bakkie bij harrels op het terras en heerlijk naar huis. Geen geslenter niks van dat zinlose gesjok heerlijk!
Antwoorden
 
 
# Team Mijn Lelystad 04-05-2009 15:27
Hoi Tineke. Wij hebben ook geen commentaar op de ondernemers. Ook wij zijn van mening dat je op zaterdag de beste vis kunt kopen op de markt in het Lelycentre. Ook het Turkse brood is heerlijk en de salades van de groetenboer zijn een must. Het Lelycentre ziet er gewoon niet uit. Je kunt er niet doorheen met familie of logees. De ondernemers zorgen goed voor hun eigen toko, maar de straat en de gebouwen zien er niet uit. In Dronten hadden ze ook zo'n vreselijk centrum en daar hebben ze zo slim als ze zijn een decor omheen gebouwd zodat het er weer mooi uitziet.
Antwoorden
 
 
# adriana 09-06-2009 11:54
in de gordiaan heb je ook vieze stoepen/steegje s/grafiti enz. net als in het lelycentre, zijn
sommige reacties misschien jaloezie omdat er mensen zijn die het lelycentre gezelliger vinden om te winkelen als in de ongezellige gordiaan, want al verbouw je er 100 miljoen aan sfeer en gezelligheid is er niet te vinden. Ben trouwens ondernemer in het lelycentre, woon reeds 30 jaar hier, dus kan er wel een klein beetje over mee praten.
Antwoorden
 
 
# Richard 23-06-2009 22:07
Inderdaad! Het wordt tijd dat de boel maar eens gesloopt word!
Ook gaan er geruchten dat het lelycenter ( Althans 1 eigenaar de Koning ) Failliet is....
of dit zo is, zullen we misschien nooit weten.... Het zijn overigens geruchten.

Ook dat barretje in het midden wat tegenover bakker Prins en Allure ( kom niet op de naam ) ziet er zeer waardeloos uit. Je ziet er nooit iemand en het is een sta in de weg!

Overigens denk ik dat het Lelycenter inderdaad geen lokker is voor lelystad en alleen handig kan zijn voor de kleine ondernemer. Hoewel er verder geen andere grotere winkelketens in het lelycenter zitten, lijkt het mij voor de kleine ondernemer moeilijker de omzet te genereren dan in de Gordiaan, i.v.m. het winkelende publiek dat in de Gordiaan echt voor de "grotere winkelketens" komen. Uiteraard zullen er ook mensen zijn die meer in het Lelycenter komen dan in de gordiaan, maar dan voor de dagelijkse boodschappen. Niet zo zeer voor kleding, computers, schoenen etc.
Immers heb je meerdere winkels in de Gordiaan, dus heeft de een het niet, dan naar de ander.

Ook ben ik het met Henk eens: "alle ondernemers verhuizen naar de Gordiaan leegstaande panden genoeg daar en 1 Centrum voor Lelystad is genoeg".

Niet iedereen hoeft het met mij eens te zijn, maar een ding is zeker, ER MOET IETS GEBEUREN !
Antwoorden
 
 
# JL 13-11-2009 15:28
Wilt u aub de tekst aanpassen de oude dasschool is nooit een moskee geworden of geweest. Het is nu een discotheek en daarvoor een cabaret!!
Antwoorden
 
 
# Kad. 13-11-2009 15:47
Arabische letters staan niet per definitie voor een moskee. Verkeerde info, denk eerst na voordat je foutieve info erbij zet.
Antwoorden
 
 
# Arie 13-11-2009 17:35
Het lijkt mij wel handig om in het Nederlands op dat gebouw te vermelden dat het een dansschool betreft, zo voorkom je misverstanden. Of moet ik een cursus arabisch gaan volgen?
Antwoorden
 
 
# Willem 24-11-2009 16:21
Haha wat een lol!
Ze voelen zich meteen weer gepaseert de arabisch sprekende mensen!
Kan je nagaan, dat als mensen een discotheek zien met arabische letters, dat we dan al meteen denken dat het een moskee is.
Aan wie legt dat ?
Aan de nederlanders of aan de staat die de moskee/disco op dit moment verkeerd?
Antwoorden
 
 
# ria 26-11-2009 11:27
ik vind dat er ook meer op de wijken gelet moeten worden wordt helemaal niets aan gedaan de vuilnisbakken blijven gewoon een hele weekend staan en de wijkpolitie hebben wij nog nooit gezien (milieupolitie) op de hofstede staan constant auto'"s waar ze niet horen te staan plaats zat zetten ze het nog voor de deur neer bv 179 ze zijn gewoon te lui om een stukje verder te lopen.
waar blijven de controle's vuilinis bakken moeten opgehaald worden anders maar een bekeuring geven misschien helpt dat.als je in lelystad netjes wil houden doe er dan wat aan nu staat er een vuilnis bak van no 204 ze komen hier pas volgende week vrijdag. wij ergen ons hier allemaal aan mensen die hier al heel lang wonen begrijpelijk toch he.
Antwoorden
 
 
# Niels 26-11-2009 12:07
Het gaat hier toch over het lelycenter?
Toch niet over de vuilnisbakken in de hofstede?

En ik kan begrijpen dat mensen hun vuilnisbakken langs de weg laten staan, doe ik namelijk ook.
Dit komt gewoon omdat de vuilnisbakken zo weinig worden geleegd dat je die voor geen goud in je tuin wil zetten met al het ongedierte wat in de vuilnisbak gaat leven.

maar laten we hier een ander topic over maken dit gaat tenslotte over het lelycenter.
Antwoorden
 
 
# Fleur 29-11-2009 11:56
Inderdaad is saai en vis alemaal.Weg met die zooi.En heel duur parkeren...
Antwoorden
 
 
# Moortje 29-11-2009 14:07
Vooral het voormalige entree van de Readskelder (op foto) spreekt boekdelen en zegt wel wat over gevoel voor geur, kleur en schoonheid.
Zitten daar in de buurt ook niet een stel hulpverleners van die spuitgasten?
Kunnen zij niet eens gezamenlijk met hun clienten en wat emmers sop een schoonmaakactie op touw zetten?
Antwoorden
 
 
# Dirk 30-11-2009 16:48
Ja ach,
Gewoon met de grond gelijk maken dat lelycentrum!
Ik kom er nooit, het is een doorn in mijn oog al die vieze bende daar!
Ook sterft het er van de zwervers en zuiplappen, niet dat ik daar wat op tegen heb maar je voelt je niet veilig daar.

Groetjes
Dirk
Antwoorden
 
 
# jeanet 30-11-2009 16:51
ja dat klopt het is daar duur parkeren
daarom zet ik mijn auto altijd achter de winkels op de parkeerplaats ( naast de bloemenwinkel )
volgens mij is het alleen voor de winkeliers maar het scheelt me een hoop geld op jaarbasis

dan moeten ze het maar goedkoper maken
Antwoorden
 
 
# Bianca 01-12-2009 16:27
Het Lelycentre was leuk, gezellig, even bij de boekhandel langs en een praatje maken met Henk, de bloemenzaak, de groentenman en warme bakker. Even bij de DA binnen. Kleren kijken, kopen bij Allure. Wat drinken en eten bij Harrels (nog steeds leuke zaak trouwens) Nu verpaupert het inderdaad in rap tempo. Een goede cd-winkel staat leeg, echt een verlies. Was er vorige week na langere tijd weer, maar vooral de kant waar het postkantoor zat, daar zitten alleen maar goedkope ketens en een nieuwe Aziatische prullariazaak. Naar om daar doorheen te lopen, ook die vieze vuilnisbakken. Gemeente Lelystad: DOE ER IETS AAN!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Niet alleen maar aandacht voor de Promesse en de Gordiaan.
Antwoorden
 
 
# Lies 01-12-2009 16:59
Ik ben het niet met Bianca eens.
Aan de kant van het postkantoor zitten ook normale winkels.
waaronder Wisse Fietsenwinkel, Wibra, Lidl, RVcomputers en Lelywonen.
Dit zijn absoluut geen goedkope ketens !
En het is daar dan ook altijd druk.
Wat betreft de nieuwe Aziatische prullenzaak daar heeft bianca wel gelijk in, maar eens kijken hoelang hij het volhoud......
Antwoorden
 
 
# de vries 02-12-2009 13:09
Ja inderdaad Lies!
Dat zijn ook normale winkels en maar goed dat die er zijn.
Als ik een lekkeband heb met mijn fiets ga ik naar wisse omdat ik echt niet naar de palazzo ga lopen naar meerens
Antwoorden
 
 
# Jhonny le Rucker 04-12-2009 22:37
Wat is er nou mis mee????
Ziet er gelikt uit toch????
Maar zou er nog niet dood gevonden willen worden!!!!
Antwoorden
 
 
# Rien 07-12-2009 15:15
Plat gooien die handel
Antwoorden
 
 
# Erik 09-12-2009 16:56
Ik werk zelf in het centrum, Het is inderdaad een grote bende.
Ook de omzetten liegen er niet meer om.
Er zijn dagen dat er alleen maar jongeren aan het skaten zijn, hoofddoeken in groepen staan en scootmobielers die je nog net niet voor je sokken rijden.
Verder is het niet meer haalbaar om in dit centrum je brood op een normale manier te verdienen.

We zijn gezamelijk al bezig geweest met de huurbaas om eventueel een huur vermindering te kunnen veroorloven, maar zoals gewoonlijk geeft hij niet thuis.

Ook voor ons als ondernemer is het nu nog hopen op de gemeente Lelystad
Antwoorden
 
 
# Chantal 11-12-2009 12:37
Ik kom nooit in het lelycentrum om de reden dat jullie al aangeven.
ook de winkels die er zitten zijn geen toevoeging voor de meeste mensen.
Allemaal zelfstandige winkeliers waar de prijzen een stuk hoger liggen dan bij de grote ketens in de gordiaan.

ook de boel is vies en slecht onderhouden
Antwoorden
 
 
# divera van de berg 15-12-2009 19:07
Nou, wat mij betreft mag het plat, maar winkels daar zijn wel leuk. Dus gewoon plat gooie en weer opnieuw opzetten, maar dan wel beter. Want nu kom ik daar dus gewoon nooit. Alleen indien noodzakelijk. Voor gezellig winkelen kunnen we nu ook pas sinds kort terecht in de Gordiaan, waar je trouwens ook verpauperde stukken winkelstraat tegen kan komen. Ziet er toch ook niet uit daar. Waar vroeger de keurslager inzat of daar bij de griek, of bij de Brstol. Als je door het straatje loopt bij de Lelycolor, stinkt het gewoon naar pis. Ook zo een vreselijk vies gebeuren daar. En neem dan het winkelgebeuren bij de Action. Ook een drama. Kortom Lelystad vind ik nog steeds niks, alleen het nieuwe gedeelte van de winkels in de gordiaan en de nieuwe garage is mooi. En nog iets fijns Parkeerplaatsen voor invalide is helemaal een probleem, je heb mazzel als je in de buurt van de winkels nog een plekje kan vinden want vaak zijn het maar 2 of 3 plekjes en dat is zo gevuld natuurlijk.
Antwoorden
 
 
# Jaap 18-12-2009 11:24
Beste gemeente.. doe hier wat aan. Gooi het plat.. dat is de enige mogelijkheid.. Zorg dat het mooie centrum rond het station uitgebreid word en zorg voor je burgers. Als ik de foto;s zo zie dan springen tranen in mijn ogen. Inderdaad mooi omschreven.. 'oorlogsgebied' ... En doe het snel... Lelystad loopt leeg en heeft al een verkeerd imago. Jullie promoten Lelystad , maar de stad is er nog niet klaar voor. Er moet nog zeker 30 miljoen in puinruimen worden gestoken om het een beetje fatsoenlijk te maken. Vraag Bos daat beetje geld en maak het mooi. Als je huisje mooi is kun je een feest geven... Succes. Wij maken het niet mee. Wij verhuizen naar een echte stad...
Antwoorden
 
 
# Fam Prins 18-12-2009 13:43
Ik vind het een leuk centrum.
Ondanks alle negatieve berichten op dit forum wil ik toch mededelen dat het een prima centrum is.

Wel ben ik het eens met het "jezus leeft" en de moskee. zorg ervoor dat het er netjes uitziet en geen bij elkaar geraapt zooitje.
Antwoorden
 
 
# Kim 18-12-2009 22:14
Ik zou zeggen gooi de bezem er doorheen en ga hier eens wat geld in steken om het op te knappen.
Antwoorden
 
 
# Redactie Leefjeuitinlelystad.nl 23-12-2009 13:11
Zie hier nieuwe ontwikkelingen rondom het oude Lelycentre.

- http://leefjeuitinlelystad.hyves.nl/forum/4004812/bfio/Minder_winkels_in_Lelycentre/
- http://leefjeuitinlelystad.hyves.nl/forum/4004822/xOjk/Lelycentre_moet_wijkcentrum_worden/

Grt Redactie www.leefjeuitinlelystad.nl
Antwoorden
 
 
# Trudy 31-12-2009 11:23
Goed nieuws!

http://lelystad.flevopost.nl/?n_id=125615
Antwoorden
 
 
# Tom 06-01-2010 11:17
Nou eerst maar zien dan geloven wat er in de Flevopost staat.
Voorlopig zal er eerst een hoop moeten gebeuren wil dit er door komen!
Antwoorden
 
 
# Lelywonen 26-02-2010 12:23
Geachte klanten, ik moet zeggen dat het allemaal niet de hoofdprijs verdient hoe het centrum toont! Maar ik ben als groot ondernemer twee jaar geleden gestart met Lelywonen in het Lelycentre en ga nog elke dag met plezier naar ons winkeltje. De klanten die bij ons zijn geweest wanen zich in een andere wereld dan buiten. Maar geloof mij de renovatie komt langzaam opgang maar ik wil wel zeggen het is al weer een stuk beter dan twee jaar geleden.

Geachte klant als jullie blijven komen!!!!
Kunnen wij als ondernemers vooruit kijken.

Opmerking: De handel staat in het Lelycentre!!!
Antwoorden
 
 
# John de Boer 27-03-2010 11:44
Lelywonen? 1 keer daar binnen geweest, hoofdprijzen!
Antwoorden
 
 
# gerdien 21-11-2011 10:10
ik ben het er absoluut mee eens dat de uitstraling beter kan, maar ik kan het lelycentre echt niet missen!
voor mij op loopafstand, en dus pook echt een uitje om te doen met de kids.
ik ben blij dat ik er terecht kan, en niet met de auto naar het centrum hoef om me scheel te betalen aan parkeergeld voor een paar bvoodschappen!
Antwoorden
 
 
# MENNO 27-07-2012 04:39
iK WOON AL 44 JAAR IN Lelystad en kan mij goed het begin van ook het Lelyscentrum voor de ogen houden.
Het is wel heel zwart /wit neergezet dit stukje over het Lelystad centrum ,aan het begin was er natuurlijk niet veel in Lelystad ,Albert heijn ,en vosselman waren de enige kruidenier en je had fietsen winkelmeulenman ( dit werd later wisse) daarnaast zat vosselman ,ik meen nog een kledingzaak ,een lampen ,en kapsalon elzinga en daar tegen over zat Albertheijn .
En daarmee moets het eerst even worden gedaan tot medio 1970 ,ja dan is het logisch dat het snel druk is als iedereen tegelijk naar de winkel gaat.
Het was ook eerst de opzet dat het Lelystadcentrum werd door getrokken schuin richting wat nu de veste is en ongeveer bij de huidige gordiaan zou stoppen ( let wel Lelystad werd gebouwd toen vooe 125.000 inwoners )
Het station zou ook op een ander locatie komen ,veel val de plannen werden gewijzigd rond 1980 Lelystad werd nu een Gemeente Lelystad (daarvoor was het ,het openbaar lichaam (de rijksoverheid) doordat het een gemeente werd ,werden salarissen van ondermeer een burgemeester ook bepaalde door het inwonner aantal.
En hier stamt dan ook de periode van Lelystad uit dat er mensen uit bijvoorbeeld Amsterdam een bus tochje naar Lelystad kregen en ook nog een woning konden uit kiezen ( of je een baan had was even niet van belang) .
Gevolg was dat Lelystad haar groei door zette ,veel mensen zonder een baan aantrok in die jaren ,wat uiteindelijk denk ik alleen maar meer heeft gekost als heeft opgeleverd .
Met betrekking tot het Lelycentrum ,deze was jaren lang dus eigendom van het rijk,deze is vervolgens verkocht aan een viertal ondernemers uit lelystad en deze hebben vervolgens het cetrum weer enige jaren terug verkocht aan een vastgoed bedrijf .
Het is ,zoals het is het lelycentrum is nu geen 1e centrum meer ,maar heeft zeker kansen ,wel is het jammer dat met name de voor gelegde foto s een bepaald negatief beeld geven dit terwijl als ik er ben dit niet zo ervaar .
Oke het is er niet meer zo druk ,maar misschien moet je dan ook niet betaald parkeren gaan invoeren bij een centrum als het Lelycentrum ,het is voor veel gemeentes al een must geworden dit te doen ,maar voor een goed winkel klimaat moet je mensen niet op hun horloge hoeven te kijken of de meter af loopt.
Een voorbeeld hierin is het winkel gedeelte (inmiddels een centrumpje ) aan de Tjak,jaren langen was het een pis hoek met allen een ALDI en daar tegen over een Gamma
en de eerste fietemaker van Lelystad die een witgoed zaak was begonnen meulenman zat daar met zijn zaak .Voor een Gamma en Aldi en Meuneman is het misschien wel altijd een goede plek geweest .
maar alle andere zaken er onheen was vaak niets of zo weer weg.Toch staat dit centrum er nu toch goed bij ,ieder keer als ik er kom is het druk ( GRATIS PARKEREN ).
Een gamma maakt plaat voor een Boni supermarkt en de lidel kocht het terijn van meulenman Het gebouw waar Aldi in zat werd aangepakt en in de buurt zijn ook andere goede bedrijven te vinden .
Voor het Lelystadcentrum is een mogelijkheid het is kleiner en makelijker te reoganiseren als het stadscentrum in Lelystad ,De Gemeente heeft daar veel plannen voor en dromen maar vergeet dat dit moet worden opgebracht door een project ontwikkelaars die tegen woordig ook niet echt meer goed bij kas zitten .
Ik den k dat het misschien weljuist is dat het centrum weer iets aan kan gebeuren ,maar let wel in het lelycentrum heb je nog een bakker, een slager en een groenteboer dit vindt je verder nergens meer in Lelystad in een centrum ook niet in de Gordiaan.
Antwoorden
 
 
# Bonkie Bakker 13-06-2015 22:33
Ik woon al sinds 1976 in Lelystad en heb alle ontwikkelingen meegemaakt. Ja, inderdaad, het Lelycentre kan wel weer een opknapbeurtje gebruiken. Maar dat komt vooral door al het asociale volk dat er tegenwoordig rondwandelt. Vanmiddag nog....ik zat even in de auto te wachten en horen en zien verging mij door zo'n Nederlands tokkie gezin dat op het terrasje bij de visboer zat te krijsen en te schelden. Dat zijn de types die het Lelystadse leven tot een genante vertoning maken. In het Lelycentre geniet ik van de groenteboer, de uitstekende blommenman, de gezellige en prettige sfeer bij Anadoulou (de Turkse bakker) en van de nieuwe Turkse halalslager. Tuurlijk, de analfabeten onder ons zullen die zaken mijden, maar ze weten niet wat ze missen. Wat dacht u van kapper Rombout, de schoenmaker, de prachtige Korenschoof en juwelier Rob Jansen? Winkels die mij steeds opnieuw het Lelycentre boven de (ordinaire) Gordiaan met zijn ketenshops laten verkiezen!
Antwoorden
 
 
# Joop Tijnagel 17-03-2016 13:33
We zijn in 1981 in Lelystad komen wonen, je kon bij de groenteman een briefje morgens onder deur schuiven met je dagelijkse benodigdheden, en als wij van ons werk kwamen kon je na 18:00 je spullen ophalen, hij was dan wel "gesloten", zaterdags kon je gewoon afrekenen geen gehannes met rennen naar de supermarkt en je witgoed gewoon bij Scheer & Foppen bestellen en dan werd het nog thuis gebracht zonder enige extra kosten.
Toen hadden we nog een "gulden" tijdperk en alles kon en mocht zonder poespas, gewoon winkelen.
Antwoorden
 
 
# Charolette 16-05-2017 00:03
I leave a response when I like a article on a site or if I have something to contribute to the conversation. Usually it's a result of
the fire displayed in the article I looked at. And after this post De
armoe van het Lelycentre. I was excited enough to post a comment ;-) I do have some questions for
you if it's allright. Is it simply me or does it appear like a
few of these remarks appear as if they are coming from
brain dead folks? :-P And, if you are writing at additional
online sites, I'd like to follow you. Would you make a list every one of your communal sites like
your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?


Visit my homepage - wearing comfortable shoes; ultimateheighti ncrease.soup.io : http://ultimateheightincrease.soup.io/post/333120152/none,
Antwoorden
 
 
# c lucassen 27-08-2017 10:59
Ik ben Kees Lucassen en wat ik meegemaakt heb in Lelystad is science fiction en dat is gebeurt door een drankverslaafde burgemeester die dacht dat Lelystad van hem was met zijn criminele woningbouwkornu iten .In de 25 jaar dat deze burgemeester aan de macht was in Lelystad moest er een stad gebouwd worden met een verschrikkelijk e hoeveelheid subsidie vanuit het rijk wat in de miljarden liep en wat uitgedeeld mocht worden door deze burgervader en dat deed hij op een manier waar Lelystad een armoedzooitje door geworden is , want het geld wat in Lelystad gestopt is zou een succes verhaal moeten zijn , maar ja drank maakt een heleboel stuk .
Antwoorden
 
 
# Ashleigh 12-01-2018 19:58
continuously i used to read smaller articles which as well clear their motive, and that is also happening with this
piece of writing which I am reading now.

Review my weblog; Johny Jackson: http://bit.ly/2EWLfYx
Antwoorden
 
 
# Adriene 15-01-2018 18:05
You actually make it appear really easy along with your presentation however I in finding this
topic to be really something which I believe I might
never understand. It sort of feels too complex and very vast for me.
I'm taking a look forward for your subsequent publish, I'll try to get the hold
of it!

Look at my site ... Johny Jackson: http://bit.ly/2EWLfYx
Antwoorden
 
 
# Sammie 29-01-2018 21:25
I read this piece of writing completely about the comparison of latest and previous technologies,
it's amazing article.

Here is my web page: Johny Jackson: http://bit.ly/2EWLfYx
Antwoorden
 
 
# BrianGer 19-06-2018 07:43
Гусева екатерина в CYLF.RU More info>>>
Antwoorden
 
 
# Denis 14-11-2018 21:58
I see you don't monetize your page, but you can earn extra cash every day.
It's very easy even for noobs, if you are interested simply search in gooogle:
pandatsor's tools

Also visit my web-site ... youngJodi: https://facebook.com/Bell3
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen