button

button 1

button 2

Kongininnedag in Lelystad

op .

koninginnedag01

Deze prachtige foto is genomen door Geert. Geert heeft als hobby fotograferen en gelukkig deelt hij zijn plaatjes met iedereen via zijn site. Deze foto (ontdek de republikein) is genomen tijdens koninginnedag in Almere. Wij vinden het jammer dat Geert in Almere woont. Anders hadden wij hem tot hofleverancier van deze site benoemd.

Koninginnedag in Lelystad ..... zucht... We moeten weer terugvallen op het verleden. In het toen nog bruisende Lelystad was koninginnedag altijd een happening. Wij kunnen ons de avonden herinneren in de Agora. Met optredens van Roberto Jacketti en de Scooters. Trea Dobs hebben wij ook ooit zien rondwandelen op dat podium in die evenementenhal. Buiten was het supergezellig met een bomvol Agoraplein waarop zoals het hoort een handvol B-artiesten bekende liedjes zong. Her en der in de Gordiaan waren de piratenstations te horen, die met zeer grote luidsprekers hun eigen show gaven.

De klad kwam erin toen de gezellige avonden in de Agora plotseling tot het verleden behoorden. Het zal wel iets te maken hebben gehad met gebrek aan geld.

Tegenwoordig zie je alleen nog kleedjes met daarop de vertrouwde oude lampenkappen en krulsets. Die B-artiesten zijn er nog wel, maar je moet ze heel goed zoeken. Wil je een beetje herrie maken dan is het raadzaam eerst in drievoud een vergunning aan te vragen.

Het meest trieste is rond een uur of vijf. Dan moet je echt niet meer door de Gordiaan lopen. Dan zie je mensen graaien in vuilcontainers om nog te kijken of er iets tussen zit. Tja... er zijn nog veel Lelystadters die de opleving in de economie alleen kennen van papier.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen