button

button 1

button 2

Sambal bij?

op .

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. Zo raakten wij verzeild op het éénjarig bestaan van Lelystads nieuwste culinaire 'sensatie'... Tasty Wok. Waarschijnlijk het meest succesvolle bedrijf binnen ons Oostblokhotel want de oosterse eetgelegenheid zat rond een uur of 7 op zaterdagavond bommetje vol.

We werden welkom geheten door een zeer aardige Chinees die voor de verandering eens wel de R kon uitspreken. Dit in tegenstelling tot de Chinees in het Lelycentre waar wij bij elk bezoek een vertaler mee moeten nemen om duidelijk te maken dat wij niet willen wokken maar A la Carte willen eten.

Dit keer was het dus wel wokken, want bij Tasty Wok (de naam zegt het al) kun je alleen wokken.

Groot was onze verbazing toen wij dit eetpaleis betraden. Bij binnenkomst lijkt het alsof je de eetzaal van de Titanic binnenstapt. Na het overhandigen van de jassen kom je de eerste rondrennende kinderen tegen. Moeders, vaders, opa's, oma's, tantes en ooms zitten aan lange tafels. Af en toe hoor je "Lang zal ze leven". Telkens uit een ander gedeelte van de zaal.

Wij nemen plaats aan een ronde tafel. Opscheppen maar! Dan horen wij uit de luidsprekers (want die hangen overal), dat iemand de lichten van de auto aan heeft laten staan. 

Bij het buffet is het dringen, maar de koks wokken snel. Het eten is als bij iedere andere Chinees. Voor twee tientjes moet je niet zeuren. 

Nog een keer horen we het geluid van de aardige Chinees via de centrale luidsprekers. Gaan we Bingoën? Nee, dit keer mag iedereen opstaan om te kijken hoe de chefkok de langste bamisliert van Europa fabriceert. 

Snel een kop koffie, afrekenen en een taxi.   

Reacties   

 
# Henk 29-03-2009 18:14
Aardige mensen maar het lijkt meer op een bedrijfskantine dan op een restaurant. Veel te groot / massaal.
Antwoorden
 
 
# ARIE 30-03-2009 17:22
HET is ook nooit goed, weet je wat altijd zeiden vroeger
wie het meeste klaagt krijgt thuis niet te vreten
klaag toch niet man, ga dan naar een goed restaurant en geef wat meer uit
Antwoorden
 
 
# Kitty 31-03-2009 14:49
Ik zeg maar één ding: Chinees vegetarisch restaurant Yuan (naast de bios en de Wereldwinkel); daar is het eten ook absoluut niet duur, maar wel ontzettend lekker en heel belangrijk: geen vreetfabriek!
Antwoorden
 
 
# Kelly 08-04-2009 12:10
Mijn god klinkt bijna als de hel op aarde, zo'n vreetfabriek met rondrennende kinderen.
Antwoorden
 
 
# ARIE 16-04-2009 17:16
welke idioot heeft bedacht dat er een 2 meter hoge stapel stenen op het stationsplein gedropt moet worden en dat op donderdagavond
dan ben je echt niet goed bij je hoofd
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen