button

button 1

button 2

Rommel(markt) bij Palazzo

op .

De naam klinkt chique, het plein ziet er chique uit en ook de voorgevels hebben een chique uitstraling. Palazzo is op enkele uitzonderingen na helemaal niet chique.

Zondag besluiten wij dat wij eens op zoek moeten naar een nieuwe tuinset. Ook wij lopen met de meute mee en het moet en het zal dan ook een louncheset worden. Lekker hangen op een behagelijke bank, maar dan in de tuin.

Wij denken... kredietcrisis... het zal wel lekker rustig zijn bij Palazzo, maar helaas gaat deze kous niet op. Het lijkt wel of alles gratis is, want je kunt er letterlijk over de hoofden lopen. Bij de ingang worden zelfs parkeerbegeleiders ingezet!

Wij vragen ons af wat al die mensen daar toch doen. Ze zullen toch niet allemaal naar een tuinbank op zoek zijn? Of is Palazzo wellicht echt de moeite waard om eens nader te bestuderen?

We nemen de proef op de som en lopen de "markt" op. Om het plein extra gezellig te maken zijn er allerhande kraampjes geplaatst met de meest zinloze prullaria. Zo valt ons op dat er nogal veel country en western liefhebbers moeten wonen in Lelystad. We hebben nog nooit zoveel hoofdtooien, Indiaans houtsnijwerk en Indianenschilderijenfrutsels bij elkaar gezien. Past ook echt op een woonboulevard!

Dan maar eens de woonwinkels uitproberen. Om mee te beginnen Close At Home. Via een blauw verlichte kooi betreden we de toonzaal. Een zaal waar her en der wat meubels zijn neergepleurt. Aan aankleding en styling van de winkel is zoals gewoonlijk in Lelystad niet gedacht. En dan de meubels..... Het lijkt niet alleen buiten, maar ook binnen op een rommelmarkt. Er zijn zelfs lege plekken in de winkel die maar met een rekje met potjes en vasen worden afgeschermd. Hier zijn we snel klaar om nooit meer terug te keren. Wij kunnen ons vergissen maar volgens onze berekeningen is het nu al de derde of vierde ondernemer die het daar probeert.... Er wordt kennelijk niets geleerd.

De volgende teleurstelling is de M M outlet. De naam zegt het al... het is weer een dumpwinkel met foeilelijk spul. Kennelijk heeft kunstenaar Menno Baars een aandeel in het bedrijf, want voor en door de winkel worden we telkens geconfronteerd met zijn kleurrijke schilderkunst. Kennelijk is Baars belangrijker dan het meubelspul.

Verder heeft Palazzo geen woonwinkels van zelfstandige uitbaters. We zijn voor de rest van ons bezoek overgeleverd aan de Leen Bakkers en de tien in een dozijn keukenwinkels.

We besluiten ons bezoek bij de Intratuin, waar wij onze droomlouncheset zien staan. Prijskaartje: 2400 Eurie.... over uitersten gesproken! Mooi hoor, maar we gaan nog maar even een jaartje sparen.

Reacties   

 
# uitlander 07-03-2009 00:13
wat kunnen ze hier klagen in lelystad, meschien heeft de beilmer meer te bieden hier wordt overal over geklaagt, daar klaag ik nu even over als uitlander,
Antwoorden
 
 
# jan 07-03-2009 20:46
Wat een keuze he! niet dus.
Zoals heel Lelystad gebouwd is, is ook de palazzo verkeerd gebouwd, vanaf de dreef kijk je tegen de achterkant aan van de winkels wat een uitzicht geeft tegen containers of andere rommel.
maar uiteindelijk op de palazzo wil je de auto parkeren staan er van die handige paaltjes tussen de parkeer vakken zodat je de auto niet fatsoenlijk kan parkeren.

en dan die winkels ! ach die vind ik in elke gemeente er zit geen een opmerkelijke aparte winkel tussen.
de winkel ruimte waar al meerdere ondernemers het geprobeerd hebben is ook helemaal niks, een bonte verzameling van meubels en andere troep wat belachelijk hoog geprijst is voor lelystad.

ik wacht alweer op de posters opheffings uitverkoop!!.

En de kredietcrissis is pas echt als het rood staan op de bank afgeschaft word of verlaagt, dan vallen er pas echt klappen en kan woutertje bos echt niet meer slapen.

zo dat lucht op.
Antwoorden
 
 
# Carla R. 11-05-2009 23:09
Ach ja, weet ik ook weer dat ik in nederland woon, wat een geklaag en wat een gezeik hierboven, stelletje verwende makamba's zijn jullie!! Neem eens een voorbeeld aan mensen die echt niks te makken hebben en toch blijven lachen, alhoewel jullie hebben ook niks te makken, want je huis is waarschijnlijk van de bank, je auto is van de bank, dan kan ik begrijpen dat je zeurt want je moet al zo veel betalen per maand dus wil je zoals een echte makamba alles het liefst gratis!!! Get a life!
Antwoorden
 
 
# Jef 18-05-2009 21:26
Inderdaad die paaltjes die net in de parkeervakken staan. Ik heb er ook last van. Ik kom overigens alleen bij palazzo voor de praxis en de tuinwinkel.
Antwoorden
 
 
# de spast 20-07-2009 13:04
ja en ooo niet zo klagen over dat geweldige Lelygat.
Die kritiek op Palazzo dat schijnbaar alles gebouwd is en wordt zonder inzicht van functionaliteit geldt voor heel Lelystad en inderdaad men kan niet tegen kritiek, ook niet de wethouder.
Lelystad is mooi . uit
Net zoals Lelygat rolstoeltoegank elijk zou zijn (wat je wel zou mogen verwachten van gemeente in ontwikkeling.)

Echter zoals hier ook te constateren is, kan men niet met kritiek omgaan laat staan er iets positief mee doen.
Het duurt niet meer zolang of er is geen winkel meer toegankelijk voor rolstoelen. En de wethouder maar brullen hoe geweldig Lelygat is.
De wethouder die kan rekenen op een achterban zoals ook hier te lezen is.

ontwikkeld ????
Antwoorden
 
 
# ChrisBek 22-10-2009 22:24
Vanmiddag voor het eerst in Close at Home geweest, ik vind het personeel er profesioneel en vriendelijk, het lijkt allerminst op een rommelmarkt. Ik denk dat dit een van de woonzaken is waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen. Keurige gestylde "sfeerkamers" waarin je tal van ideeen opdoet. Een erg leuke en unieke ervaring!
Antwoorden
 
 
# Suzan 03-01-2010 21:23
Wat een onzin allemaal, als iets je niet bevalt, ga je er gewoon niet meer heen, klaar.
Antwoorden
 
 
# Tony 05-03-2010 15:14
Allereerst ik ben ook een makamba, ben dan ook heel erg blij dat je daar(Palazzo) nog steeds GRATIS parkeren mag(denk aan Bataviastad). Ik vind het ook best een mooi plein. Alleen wel inderdaad jammer dat er paaltjes staan op de parkeerplaats, mijn auto is namelijk 4.80 meter lang.Hij steekt dan ook altijd iets uit. Een ander ding waar ik mij ook aan erger is dat ze de klinkers een andere kleur hebben gegeven, waardoor het lijkt alsof het hier om een zebrapad gaat. Helaas is het geen zebrapad en ontstaan hierdoor gevaarlijke situaties. Voetgangers steken dan ook maar gewoon over vlak voor je auto. Een zebrapad is altijd zwart met witte strepen en wordt tevens door middel van een verkeersbord aangegeven! Gemeente doe hier iets aan voordat er gewonden of zelfs doden vallen.
Lelystad een gat van een stad!!!!
De enige winkel die echt mooi is is Intratuin. De beide bouwmarkten daar gelaten(zijn ook niet slecht). Inderdaad wel jammer dat we in Nederland moeten werken voor ons geld, en dat de winkels helaas niks weggeven. Misschien is dat wel zo in andere landen. Oh de Nederlandse regering geeft inderdaad gratis geld van de werkende Nederlanders weg: Uitkering!!!!!! !!!! GET A JOB!!! Zo heerlijk dat lucht op, een dag niet gezeurd is een dag niet geleefd!!!
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen