button

button 1

button 2

Lelystadse horeca huilt

op .

horeca_lelystad.jpg
We vernamen via de regionale omroep dat het slecht gaat met de Lelystadse horeca. Alleen de wokchinees en het pannenkoekenrestaurant zit met goedkope menu'tjes elk weekeinde tot de nok toe vol en dat is de andere restaurants een doorn in het oog. Daarom worden de krachten gebundeld en kent Lelystad sinds zaterdag de stichting Gastvrij Lelystad.

Alle registers zijn opengetrokken. In een verwarmde "fraai ingerichte" tent konden wij zaterdag kennis maken met wat Lelystad op culinair gebied te bieden heeft. Van nasibal tot lamskotelet. Bijna alle geledingen van de Lelystadse horeca hebben zich aangesloten. De Lelystadse Horeca kampt met een slecht imago. Grootste probleem volgens de ondernemers: de bedrijven zijn te verspreid door de stad te vinden.

Beste horeca. U heeft het mis. Het aantal restaurants waar je echt lekker kunt eten, niet wordt gestoord door rondrennende kinderen en voor de verandering eens geen frites kunt bestellen is op drie vingers te tellen.  

De restaurants die overblijven slagen er zelfs in om een biefstuk te verprutsen of goedkope (= slechte) bediening in te zetten. Daar ga je dus één keer, maar daarna nooit meer, heen.

Ook erg jammer dat verschillende restaurants in de stad eigendom zijn van dezelfde eigenaar. Zo krijg je overal hetzelfde eten met een ander interieur.

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met de Lelystadse restaurants. Waar gaat u naartoe voor een hapje buiten de deur?

Reacties   

 
# Kitty 18-02-2009 17:37
De enige 2 restaurants waar ik met goed fatsoen kan (en wil) eten, zijn Vegetarisch Chinees restaurant Yuan (naast de wereldwinkel) en het vegetarisch restaurant in het Sidahdorp.
Antwoorden
 
 
# Joost 19-02-2009 08:50
Hmmm, imago verbeteren? Dat gaat volgens mij vanzelf, als ze eerst maar eens de kwaliteit verbeteren. Ik ben het helemaal eens met de schrijver van dit artikel. Er zijn weinig tot geen goede restaurants te vinden in Lelystad. De restaurants van Jan Goos zijn prijzig en de kwaliteit van het eten varieert sterk en de bediening is inderdaad slecht. De rest kan ik nauwelijks "restaurant" noemen, saté met friet is niet wat ik zoek als ik lekker uit eten wil ...
Antwoorden
 
 
# Lekkerbek 19-02-2009 09:48
Het enige restaurant waar sate en friet niet op het menu staan in Lelystad is restaurant Applaus. Het eten is daar zeer goed en het restaurant zelf ziet er modern maar sfeervol uit. De bediening heeft verstand van wijn en heeft ook geproeft wat er op de kaart staat.

Echter, in Almere-Haven heb je restaurant Bakboord. daar is het eten net nog ietsje beter. Toch betaal je bij Applaus nagenoeg hetzelfde als bij Bakboord. De prijs van Applaus is dus iets aan de te hoge kant.

Toch mogen wij blij zijn dat er in ieder geval 1 restaurant in Lelystad te vinden is met een beetje kwaliteit.

Het uitzicht op de troosteloze Waagpassage neem ik graag op de koop toe.
Antwoorden
 
 
# ARIE 19-02-2009 10:33
een paar restaurants zijn indwerdaad van dezelfde eigenaar maar krijg absoluut niet hetzzelfde en ook de bediening wijkt af
het beste eet je in lelystad in het dijckhuisje kost iets meer dan gemiddeld, uitstekende kwaliteit goede bediening weken vantevoren reserveren en dezelfdwe eigenaar van andere inderdaad middelmatige rest.
Antwoorden
 
 
# harmien 22-02-2009 17:28
ik ben het ook eens met de schrijver van dit artikel er zijn weinig tot geen restaurants waar je lekker kan eten en op het terasje zitten. het was misschien leuke geweest om een pleintje te hebben met daaromheen alleen maar kroegjes en leuke restaurantjes die ook nog goede kwaliteit hebben en van elkaar verschillen...
Antwoorden
 
 
# jos 25-02-2009 21:28
Absoluut niet eens met Joost bij Jan Goos in parkhaven gegeten prima bediening eten top zeer gezellig.
en ja daar betaal je iets meer voor.
Beter als bij het gelag waar we gingen eten en alles op was ?????? wat we op de kaart uitzochten want toen er een ploeg van HSL catering binnen kwam werd wel alles geserveerd.
Dit was op Vaderdag 2008 na afloop oldtimersdag
Antwoorden
 
 
# ARIE 01-03-2009 17:32
JA HOOR, de horeca huilt in leleystad maar de politiek niet.
omdat we al zo weinig partijen hebben komt er 1 bij.
de partij van burger en bedrijf, 1 van de iniatiefnemers is ABS
je weet wel van forum lelystad
nou zie ik het weer helemaal zitten in onze stad, ik ben zo blij.........
Antwoorden
 
 
# Theatergangers 13-05-2009 20:52
Applaus is onze topper in Lelystad. Modern en gezellig, goede attente bediening en heerlijk vlees. Het uitzicht aan de buitenkant is wel echt 'des Lelystads' en erg jammer, maar daar kan Applaus niets aan doen.
Jan Goos is 'overprized', Dijkhuisje is ons onbekend.
In buurt van Bataviastad mogen wat ons betreft nog een scala aan restaurants geopend worden, en dan geen snackbar, woktent of chinees.
Antwoorden
 
 
# Karel 25-09-2009 21:23
Typisch voor de Lelystadse horeca de schuld bij een ander leggen "Ahw we zitten te verspreid"
Ik zou zeggen ga eens naar de keuken gooi al die frituur koks er uit neem op weg naar de uitgang het bedienend personeel mee en begin opnieuw. Er is heus wel goed personeel te krijgen en je inkopen kan ook je wel ergens anders doen als bij de Makro. Als je tevreden klanten wil zal je moeten investeren, de lat hoger leggen. Maar de Lelystadse horeca kennende blijven ze liever in hun hoekje zitten klagen.
Antwoorden
 
 
# Organisatie Horecaprijs Lelystad 19-10-2009 14:54
Een steentje bijdragen . . . ga naar www.kornet.nl en bezoek de site van oa. Horecaprijs Lelystad
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen