button

button 1

button 2

De onzin die Gooiboog heet

op .

(ingezonden door Carla)

Het openbaar vervoer, soms een zegen, vaak een hel of in het volgende geval een groot vraagteken.

Dagelijks rij ik in mijn bolide naar Hilversum (Mediapark). Toen ik op een zekere ochtend hoorde dat het verkeer zowel op de A1 als op de A27 volledig vast stond besloot ik te gaan reizen met de 'handige' Gooiboog. U weet wel... die kromming die ooit is aangelegd zodat wij Flevolanders niet meer over hoeven te stappen op het meest koude, tochtige en treurige station van Nederland, Weesp genaamd.

Het werd een reis om nooit meer te herhalen. Allereerst met de trein naar één van de tig tochtige stationnetjes in Almere. Daar moest ik overstappen op de trein die mij naar Hilversum zou brengen. De wachttijd was een minuut of 11.

Tot mijn verbazing kwam deze trein gewoon uit Lelystad, maar daar mag je opmerkelijk genoeg niet instappen!?

Toen via de 'handige' Boog naar Hilversum, waar ik tot mijn verbazing, Hilversum Noord (Mediapark), aan mij voorbij zag trekken.

Ik moest op Hilversum Centraal weer overstappen en een kwartier wachten op een boemeltje dat mij uiteindelijk in twee minuten naar Hilversum Noord zou brengen.

Voor Lelystedelingen (en ook Almeerders die het Mediapark als eindstation hebben) is het nog steeds mijl op zeven om op de plek van bestemming te komen. Onbegrijpelijk, gezien het feit dat er op dat mediapark duizenden mensen werken.

Waarom is die miljoenen verslindende Gooiboog ooit aangelegd? Al dat overstappen en de daarmee nutteloze wachttijden hebben mij weer in m'n autootje gelokt. Verwarming en radio aan, plus af en toe een file, neem ik maar op de koopt toe. Ik hoop echt dat de NS ooit de hersens gaat gebruiken want dit is natuurlijk heel erg onpraktisch.

Reacties   

 
# Kitty 27-01-2009 14:40
Inderdaad een vreemde gang van zaken. Ik neem aan dat je dit ook aan de NS hebt gemaild??
Antwoorden
 
 
# ARIE 28-01-2009 12:12
CARLA, niet melden aan ns, want je slaat een flater
bestemming mediapark is toch via weesp, die gaat naar hsum noord
je kan alles vinden op de pagine OV dat betekent openbaar vervoer van deur tot deur.
en de trein die jij pakt in buiten komt niet van lelystad maar van oostvaarders
groetjes
ARIE
Antwoorden
 
 
# Henk 28-01-2009 12:26
Ook al heeft Arie gelijk. Toch is het gek dat je met de Gooiboog niet stopt op Hilversum Noord. Ook ik werk op het Mediapark en heb ooit overwogen de trein te nemen. Overstappen op zich is al ergerlijk als je zo'n boog hebt, laat staan dat je ook nog moet wachten bij het overstappen. Ben het dus eens met Carla. De NS zou meer reizigers hebben wanneer de Gooiboog optimaal wordt gebruikt met stoppen in Hilversum Noord.
Antwoorden
 
 
# Carla 29-01-2009 15:49
Arie, hoe weet jij dat die trein van Oostvaarders komt? Er wordt "gefluisterd" dat hij leeg uit Lelystad komt ...............
Nou, ik heb geen zin in de boemel die ik moet nemen als ik in Weesp overstap!!
Vijf stations in Almere doet die aan.
Tja, de vraag is nog altijd waarom leg je zo'n lijn aan als je toch via Weesp kan reizen.
Wat is de zin hiervan?
Antwoorden
 
 
# ARIE 29-01-2009 16:37
CARLA, ik ben daar zelf een keer opgestapt toen ik naar hilversum ging, vandaar
Antwoorden
 
 
# Carla 29-01-2009 19:10
Als je op station Oostvaarders instapt kan je daar niet uit opmaken dat de trein NIET leeg uit Lelystad is gekomen. Oostvaarders is gewoon het eerste station waar men in de trein via de Gooiboog naar Utrecht kan reizen!
Antwoorden
 
 
# ARIE 29-01-2009 20:31
`CARLA, ik ga het toch winnen van je. we kwamen uit lelytown en zijn overgestapt op oostvaarders, waar de trein stond. we hadden ook op buiten kunnen overstappen.
prettige avond
Antwoorden
 
 
# Cor 29-01-2009 23:20
Toch wil ik ook even reageren op Arie....
Bij station Almere-Oostvaar ders is GEEN rangeer terein.... wat impliceerd dat de trein van buiten almere moet komen om daar te kunnen staan.
Meest voor de hand liggend is dan dat die trein van rangeerterrein Lelystad af komt.
Geef ik Carla desondanks toch gelijk dat het onzinnig is om een lege trein naar startpunt te laten rijden terweil er station/s tussen liggen...
EN dat het kwestie is van onwil van de NS om reizigers zonder omrijden en wachttijd vertraging op het bewuste station te laten uitstappen.
A) voor menige Lelystedeling is Utrecht/hilvers um bestemmingsplek....
Echter Je bent via A'dam-centraal bijna net zo snel als het "boemeltje"
B) de route via weesp KAN voor delen van Almere korter zijn dan via oostvaarders dus vooral die route instand houden zeg ik dan....
MAAR voor alles en voor iedereen die daar baad bij heeft, de alternatieve route via oostvaarders een stop op Mediapark extra inlassen bv alleen op spits tijden om te beginnen.
Geeft iedereen de mogelijkheid rechtstreeks te rijden en Zonder hinderlijke wacht tijden.
Momenteel is de auto sneller,luxer, comfortabeler EN goedkoper, als de situatie blijft zoals het nu is...
Waarbij het de NS EN DenHaag (zegt men) er alles aan gelegen is om mensen het openbaar vervoer in te krijgen laat NS het afweten!

Hopelijk Wordt MEN wijzer,
voor ieder die van goede wil is maar zich gedwongen voelt om door boven staande toch de file in te gaan.... STERKTE
Antwoorden
 
 
# Raymond 29-01-2009 23:48
Waarschijnlijk komen die treinen oorspronkelijk inderdaad van het rangeerterrein bij Lelystad vandaan. Volgens mij zijn de treinen die gedurende de dag op het traject Oostvaarders - Hilversum/Utrec ht rijden, dezelfde treinen die om 5:26, 5:56, 6:26 en 6:56 als IC van Lelystad via Hilversum naar Utrecht gaan.

Reden dat er overdag verder geen treinen vanaf Lelystad naar Utrecht gaan, is simpelweg omdat er te weinig sporen zijn. Op Oostvaarders heb je er 4, hier maar 2, die bijna constant bezet zijn. Een paar minuten nadat de trein vertrekt, komt er al weer één binnen.
Antwoorden
 
 
# x 07-03-2009 00:20
je kan ook bussem uitstappen en daar op de stoptrein wachten ps ns vaak onlogisch
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen