button

button 1

button 2

Exotische ervaring

op .

surinaamse_winkel_kamp_lelystad.jpg
(Ingezonden verhaal door Kitty)
Zaterdag ging ik even naar de AH bij ons in de buurt. Deze is gesitueerd in een klein buurtwinkelcentrum in de Kamp. Vroeger (in lang verloren tijden) hadden we er zelfs een slager, groenteboer en een bakker. Ook een hele goeie snackbar en we hadden zelfs een vrij redelijke Chinees. Tegenwoordig is het armoe troef; het is een komen en gaan van winkels (aquariumwinkel / videotheek en weet ik wat nog niet meer). Op dit moment zit er:

- Albert Heijn
- Turkse (?) kapsalon
- Turks koffiehuis
- tweedehands kleding (en rotzooi)zaakje (doet overigens wel goede zaken ofzo, want dat ding zit er al jaren)
- bloembinderij
- kroeg (zit er ook al jaren)
- toko

De laatst genoemde zit er waarschijnlijk nog maar net. Een toko mbt iets Surinaams… Ik zag het winkeltje en besloot - met mijn volle zware tassen - even naar binnen te gaan voor zwarte peperkorrels. Die kun je bij de AH natuurlijk ook wel krijgen, maar dan krijg je een relatief klein zakje voor een behoorlijk hoge prijs.

Nu kan ik politiek correct gaan zeggen dat ze nog net begonnen zijn en er wellicht nog wat puntjes op de I gezet moeten worden. Ik blijf even niet politiek correct: wat een gore bende! Snoeren los over de vloer; poging tot vastplakken met inpaktape, ipv duct tape (gewoon gemakkelijk overal verkrijgbaar). Een vriezer die doorgelinkt zat op een goedkoop verlengstekkerblok; nog weinig producten op de schappen (en niet een duidelijke indeling) en als klap op de vuurpijl: een niet erg fris uitziende - rokende - meneer achter de kassa (diep verscholen omdat hij op een laag krukje zat). Dan denk ik: begin je winkel dan lekker in Suriname zelf, waar ze het misschien wat minder nauw nemen met de hygiëne… Ik heb wel een bakje peperkorrels gekocht (1 euro), maar dat was dan gelijk mijn laatste bijdrage in de winkel.

Waarom ben ik zo negatief? Ik heb in de afgelopen 6-8 maanden al diverse van dit soort winkeltjes zien komen en gaan. Het is een verloren zaak… Ze maken blijkbaar allemaal dezelfde fout. De consument wil gewoon frisse winkels. Ik juich een toko overigens toe, omdat ik het makkelijk vind dat ik exotische producten kan kopen, maar dan moet de winkel an sich wel uitnodigend zijn. Nu hebben we in Lelystad her en der meerdere toko’s en sommigen van hen zitten er al enige jaren… Het kán dus wel.

Reacties   

 
# Marion 02-09-2008 19:49
EINDELIJK!!!! een bloemenwinkel cadeauartikelen in de buurt! (Winkelcentrum in de kamp) EINDELIJK!!!! niet meer de hele stad door hoeven lopen voor mooie bloemen of een cadeau. EINDELIJK!!!! bloemen die lang staan.
Laatst ging ik even naar AH om wat booschappen te halen, en tot mijn verbazing zag ik dat er een bloemenwinkel is gekomen in het winkelcentrum in de kamp, dus ik besloot om maar eens eventjes te gaan kijken. een GEWELDIGe winkel! Ik heb er geen andere woorden voor. Mooi ingerichte winkel, mooie bloemen/planten /cadeauartikele n etc. de klantvriendelij kheid kan niet beter! Nou ik denk dat het wel duidelijk is dat ik gewoon super tevreden ben! En dus raad ik aan om voortaan voor de bloemetjes/plan tjes daar te gaan kijken!
Antwoorden
 
 
# Sip 03-09-2008 11:22
Jammer dat Kitty zich niet beter orienteert. De kapsalon is geen Turkse kapsalon, in het rijtje ontbreekt de snackbar die er ook al geruime tijd zit. Overigens zitten aan de andere zijde van het centrum nog een pizzeria, een Siciliaans restaurant, nog een kapper en nog een cafe.
Overigens is de benaming 'rotzooi'-zaakj e nogal denigrerend, er is sprake van tweedehands artikelen die voor sommigen onder ons een uitkomst zijn. Dus zullen we maar spreken over een 'rommel'-zaakje?
De onderners die nu in dit gedeelte gevestigd zijn doen overigens hun best om dit stukje Lelystad weer aantrekkelijk te maken voor de bewoners en klanten. Onder meer door op 13 september een braderie te organiseren. Vanaf 10 uur 's morgens is er live (nederlandstali ge) muziek, een springkussen, suikerspinnen en diverse kraampjes. Dus als de weergoden en het publiek meewerken kan dit een geslaagde dag worden.
Het verdwijnen van winkels is uiteraard een gevolg van het wegblijven van klanten, hetgeen weer een gevolg kan zijn van oorzaken van buitenaf. Hier wordt door de gemeente en politie aan gewekt om de toestanden uit het verleden te voorkomen zodat er ook in dit stukje Lelystad prettig gewoond, geleefd en gewerkt kan worden.
En Kitty, stap nog eens bij die mijnheet van de tokok naar binnen en vertel hem waar je je aan gestoord hebt. Dan geef je hem de gelegenheid daar iets aan te doen.
Antwoorden
 
 
# Sip 03-09-2008 12:32
Excuus voor de tikfoutjes in de laatste zijn. Af en toe doen de vingers andere dingen dan de hersenen aangeven.
Antwoorden
 
 
# Henk 03-09-2008 13:19
Sip, ik begrijp Kitty wel. Wanneer stap je in het dagelijks leven daadwerkelijk ergens naar binnen om te vertellen dat je het een slechte zaak vindt. Ik in ieder geval niet en ik denk ook niet dat anderen dat ooit hebben gedaan zien het grote verloop van zaakjes in ons winkelcentrumpj e. Zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar.

Haar stukje is overigens netjes opbouwend en niet denigrerend

Ik denk dat als de eigenaar dit leest hij hier misschien iets van kan leren en hier iets aan gaat doen.
Antwoorden
 
 
# ans 03-09-2008 15:54
marion van der laar? ben jij dat?
Antwoorden
 
 
# Sip 04-09-2008 12:14
Henk, je hebt wel gelijk, wij stappen niet zomaar bij iemand naar binnen om te zeggen wat wij er van vinden. MIssieein zouden wij dat meer moeten doen. Overigens heb ik niet geschreven dat ik de tekst van Kitty denigrerend vond, maar de typering van het tweede hands zaakje.
E.e.a. heeft wel geholpen, de eigenaar van de toko is druk bezig de boel te reorganiseren/o p te knappen. Wie weet wordt het nog eens wat.
Antwoorden
 
 
# Smithf302 23-05-2014 02:29
In My Bambino site you can find sso many interesting aspefts bfkkfgfegedbcff d
Antwoorden
 
 
# Smithf302 23-05-2014 03:48
Article Source a viral game app is not that much difficult. bfkkfgfegedbcff d
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen