button

button 1

button 2

Saté uit 't vet

op .

Het is dat we voor die tien Euro ook de Bataviawerf konden bezoeken maar wat was de in het weekend gehouden Pasar Malam een aanfluiting. Welgeteld 20 kraampjes met veelal spul dat niets te maken heeft met Indonesië.

Toppunt was een pijnlijk tavereel in de eettent, waar wij ons wilde verwennen met saté Kambing (geitensaté). Tot onze schrik werden de zes stokjes in de frituur gemieterd. Elke indo zou de eigenaar met een kris te lijf zijn gegaan. Wij waren als half Indo met stomheid geslagen. Voor nog eens tien Eurie gefrituurde geit.... .

Hoogtepunt was ongetwijfelt het optreden van tante Lien, maar die hebben wij gedurende het kwartier van ons bezoek niet gezien.

In totaal heeft die 'markt' ons dus 20 euro gekost. Gelukkig was er nog de Batavia. Jammer dat dat ding niet vaart, anders hadden we de hele Pasar Malam naar de Oost gestuurd.

Volgende week echt een positief verhaal!!! Echt!!

Reacties   

 
# Kitty 28-04-2008 22:14
Zeg nu zelf: als je 1 pasar malam hebt bezocht, heb je ze allemaal wel bezocht... Ik vermoed dat de enige échte die in Den Haag is... (ben ik nooit geweest). En als ik Indonesisch ala Tante Lien wil horen, dan vraag ik het aan mijn echtgenoot... die kan dat heeel goed... ok, wel met een mannenstem dan :D
Antwoorden
 
 
# Bas 30-04-2008 12:31
Veel bijzonders was het niet, maar heb op de zaterdag toch wel lekker in het zonnetje gezeten!
Gelukkig is in augustus de Pasar Istimewa er nog in Zeewolde!
Antwoorden
 
 
# willem 30-04-2008 15:09
omdat er betaald moet worden ga ik niet meer naar bataviastad toe,en zo te lezen mis ik er niets aan!!!!!!!!
Antwoorden
 
 
# Ronny 04-05-2008 11:03
Acht wat zal ik er van zeggen het is en blijft een eerste initiatief..... ..en zoals dat met zovele dingen gaat in Lelystad word het bij een eerste tryout al meteen in de grond getrapt en komt het nooit meer terug. Voor mijn gezin was het een aanleiding om de werf eens te gaan bezoeken iets wat ik anders waarschijnlijk nooit had gedaan omdat ik het belachelijk vind dat je als Lelystedeling wel overal de nadelen van mag hebben zoals verkeersoverlas t enzo door de bataviabuurt maar nooit ergens voordelen voor krijgt, zoals een inwonerskortins bon ofzo om de mensen uit de naaste omgeving tegemoet te komen. Neem als voorbeeld Walibiworld maar eens deze gaven de inwoners van Biddinghuizen een flinke korting op een jaarkaart om de mensen te laten zien dat ook zij niet wilde dat de inwoners uit de naaste omgeving er last van hadden dat hun voor groot finencieel winstbejag gingen. Nee voor mij was de enige aanleiding om er naar toe te gaan, een inderdaad te kleine pasar, maar ja het was een try-out, een spetterend optreden van René Shuman & Angel-Eye en een kennismaking met de boot der boten. En het eten sloot goed aan bij derest van het eten in Lelystad, een grote afgang voor veel te weinig geld om over de stuntelige bediening maar te zwijgen, want dat was nog net iets erger dan normaal in Lelystad.
Antwoorden
 
 
# Kim 04-05-2008 12:23
Hoi Ronny. De Flevopost was lovend over dit evenement dus dan zal de bevolking dat wel geloven. Maak je dus maar niet druk over de Pasar van volgend jaar.
Antwoorden
 
 
# yvon 12-02-2009 23:34
satéh kambing maak je toch lekker zelf!!!;-)))... ..veel lekkerder én goedkoper ook!!!
Antwoorden
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen