button

button 1

button 2

Zie daar! Het Grand Cafe

op .

vier_engelen.jpg
Een Grand Café bij het Zilverpark??? Waar dan? Dat was het eerste wat wij ons afvroegen toen wij vernamen dat Lelystad voor het eerst in de geschiedenis een Grand Café krijgt. Het volk mocht goedkoop komen proeven, en Nederlanders die wij zijn.... ook wij schreven ons in voor de proeverij.

Het eerste wat opvalt is het aanzicht. Afgezien van de kale plek naast het gebouw, waar wij eerder over schreven, mag gebouw zich daadwerkelijk een Grand Café noemen. Buiten wacht het grote terras op zomerse temperaturen. Binnen ziet alles er modern maar toch gelikt en gemoedelijk uit. Er is zelfs een eerste verdieping met ballustrade. Het geheel doet denken aan café Anno in Almere. Het verschil zit 'm in het ontbreken van de dansvloer. 

Het personeel is jong, vriendelijk, enthousiast, een beetje onwennig en zichtbaar onervaren. Dat mag de pret niet drukken want klantvriendelijkheid is wat ons betreft bijna het belangrijkste wat een zaak kan maken of breken. Het belangrijkste is natuurlijk het eten.  De kaart is klein en overzichtelijk. Wij kiezen voor een salade met geitenkaas en als hoofdgerecht zalm op noodles. De geitenkaas smaakt lekker maar is erg machtig. De zalm is lekker maar de combinatie met noodles is een beetje eigenaardig. Erg lekker zijn de kleine hapjes op een etagaire. Vooral de kipstukjes zijn overheerlijk.
Het personeel mag wel wat meer letten op lege glazen en de tijd tussen de gerechten door is ietsje pietsje te lang.

Het gaat uiteraard om een Try Out en wij hopen dat dit café het dorp dat Lelystad heet gaat overleven. Wij voorspellen moeilijke tijden gezien de locatie (ver uit de looprichting van het centrum), maar wensen de uitbaters veel succes.
mooie_vrouwen.jpg
PS: De mooie vrouwen van de Vier Engelen Site (foto) hebben wij niet zien zitten. Een beetje misleidende reclame.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen